Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Βοήθεια στον Πανηλειακό!

Ο Πανηλειακός χρειάζεται άμεσα βοήθεια!
Έκκληση για βοήθεια απηύθυναν χθες το βράδυ μέσο της εκπομπής Cosmos @ spor του τηλεοπτικού καναλιού Cosmos ο Κώστας Ντάβαρης, Σωτήρης Αντωνίου καθώς και οι παίχτες Δημήτρης Ακπαρίδης και Γιάννης Σωτηρόπουλος.Κώστας Ντάβαρης: "Η Κατάσταση πλέον είναι οριακή"

"Καλώ και πάλι όλο τον κόσμο να συστρατευθεί αγκαλιάζοντας την ομάδα. Τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας έχουν πλέον πολύ μεγάλη πίεση χρόνου. Και να το καταλάβουν όλοι ότι είναι πολύ επείγοντα! Υπάρχουν δυο μεγάλα μέτωπα ανοιχτά, το ένα είναι ότι οι παίκτες ζητούν να πάρουν άμεσα κάποια χρήματα, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και τα σημαντικά έξοδα των αγώνων πλέι - οφς (μακρινές μετακινήσεις, ξενοδοχεία, διαιτησίες κ.τ.λ.). Για τα οποία δεν έχει ακόμα υπάρξει καμιά βοήθεια!
Έχω πει και ξαναλέω, δεν είμαι εφοπλιστής, ούτε κάτι άλλο παρόμοιο. Παλεύω μόνος μου, πληρώνω από την τσέπη μου, όλη τη χρονιά! Όμως, ένας άνθρωπος, όπως εγώ, δε μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Δε μπορεί να σηκώσει ως το τέρμα αυτό το τεράστιο φορτίο!


 Έβγαλα ως τώρα δυο πρωταθλήματα! Το ένα όταν επί τέσσερις μήνες που το πρωτάθλημα δεν ξεκίναγε αλλά τα έξοδα έτρεχαν, και παίξαμε 14 φιλικά στο διάστημα αυτό, και μετά το άλλο, το κανονικό. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα τρίτο πρωτάθλημα, γιατί τέτοιο είναι και τα πλέι - οφς! Δε μπορώ να το βγάλω μόνος μου κι αυτό!

Τα έξοδα είναι πάρα πολύ μεγάλα. Είναι περισσότερα κι από όσα υπολογίζαμε το καλοκαίρι όταν ξεκινάγαμε αυτό το ταξίδι! Γιατί φέτος π.χ. η Πολιτεία, ο ΟΠΑΠ κ.τ.λ. σε αντίθεση με άλλα χρόνια (μέχρι και πέρυσι, που τουλάχιστον καλύφθηκαν από εκεί οι μετακινήσεις και οι διαμονές, και δόθηκε κάποια επιχορήγηση που έκλεινε "τρύπες") δεν έδωσαν τίποτα, κι έτσι ήδη λείπουν από τον προϋπολογισμό περίπου 150.000 ευρώ. Που αν τα είχαμε κι αυτά, δε θα χρειαζόμαστε τίποτα άλλο, κι ας μη βρήκαμε και τις υπόλοιπες βοήθειες που έπρεπε να έχουμε. Έβαλα εγώ κι αυτά, όπως και κάποιες ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για να έχουμε μάλιστα αυτή την ανταγωνιστική ομάδα και να κάνουμε πρωταθλητισμό. Σε άλλες πόλεις, μπορεί οι ομάδες να έχουν τα ίδια προβλήματα με τις καθυστερήσεις στις αμοιβές των παικτών, όμως τουλάχιστον έχουν κάποιες άλλες προσφορές, όπως τις μετακινήσεις και διαμονές σε ξενοδοχεία, φαγητό παικτών, κ.τ.λ. Εδώ δε μπορούμε να έχουμε ούτε αυτά. Και καταλήγουμε επίσης σε κάποια ματς να πληρώνω μέχρι και μεγάλο κομμάτι των εξόδων της διαιτησίας από την τσέπη μου!

Αν είχαμε ματς αυτή την Κυριακή εκτός έδρας, ναι, θα δυσκολευόμαστε πολύ να πάμε. Και θα πηγαίναμε με το ...ζόρι, ψάχνοντας χρήματα ως την τελευταία στιγμή και φυσικά χωρίς καθαρό μυαλό! Μπορούμε να πάμε έτσι στα πλέι - οφς ανόδου;

Έχω πει κι άλλες φορές και το ξαναλέω, γιατί αυτό είναι το βασικό: Αυτή η μεγάλη και ιστορική ομάδα, δεν είναι δική μου, ούτε κανενός προσώπου ξεχωριστά, όποιος κι αν είναι αυτός! Είναι η ομάδα - σύμβολο που αντιπροσωπεύει, όχι μόνο τον Πύργο, αλλά όλο το Νομό Ηλείας. Μας διαφημίζει και μας κάνει περήφανους παντού! Αυτή η ομάδα, ειδικά η φετινή, αξίζει και πρέπει να βοηθηθεί! Τονίζω και πάλι την ηρωική παρουσία και υπομονή των ποδοσφαιριστών τους οποίους κατανοώ κι ευχαριστώ.

Τώρα είναι που χρειάζεται βοήθεια! Να ξεπεράσουμε αυτό το σημείο. Γιατί ανεβαίνοντας στη Β' Εθνική, σας έχω ξαναπεί, έχουν ήδη γίνει επαφές και αρχικές συμφωνίες με ανθρώπους που θα βοηθήσουν σημαντικά! Οι οποίοι όμως για οποιονδήποτε λόγο, δεν ενδιαφέρονται να μετάσχουν τώρα, αλλά και γενικότερα δεν ενδιαφέρονται για αυτή την κατηγορία, τη Γ' Εθνική, είτε είναι χορηγοί για διαφήμιση, είτε συνολικότερα". 

Δημήτρης Ακπαρίδης - Γιάννης Σωτηρόπουλος:
Δημήτρης Ακπαρίδης

'Από το καλοκαίρι έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε πραγματικά δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα, που αξίζει πολλά κι έχει μεγάλες δυνατότητες.

Σίγουρα επηρεαζόμαστε, γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα. Για κάποιους από μας είναι πλέον και θέμα επιβίωσης, ειδικά όσους δεν είναι από εδώ. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια μέσα στη χρονιά για να τα ξεπερνάμε. Πολλές φορές οι συνθήκες ήταν κάκιστες! Φτάσαμε στο σημείο, μέσα στο καταχείμωνο να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό, σε προπονήσεις μας στο Δημοτικό στάδιο Πύργου! Τι να πει κανείς γι' αυτό; Δεν υπήρχε απ' ότι βλέπετε κι από αυτό το παράδειγμα καμιά βοήθεια, κι όχι μόνο οικονομική.

Και πολλές φορές κρατήσαμε τα προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας και δεν τα βγάλαμε προς τα έξω. Η κατηγορία είναι επαγγελματική και είναι η δουλειά μας. Σίγουρα λοιπόν τα οποιαδήποτε οικονομικά προβλήματα έχουν αντίκτυπο. Η ομάδα αυτή όμως πρέπει να βοηθηθεί. Κι από τον κόσμο συνολικά και μαζικά, αλλά κι από όλους όσους μπορούν μεμονωμένα, φορείς, αρχές, κ.τ.λ. Είναι μια ομάδα και μια προσπάθεια, που πραγματικά αξίζουν πολλά!
 
Γιάννης Σωτηρόπουλος
Ο διοικητικός επικεφαλής κ. Ντάβαρης και ο προπονητής μας κ. Αντωνίου, μαζί με τους λίγους ακόμα που βοηθάνε, πασχίζουν πάρα πολύ και συνεχώς. Αλλά χρειάζεται βοήθεια. Θα ήταν μεγάλο κρίμα για την ομάδα, που έχει δείξει αυτή την εικόνα ως τώρα, να χάσουμε αυτή την ευκαιρία για άνοδο στα πλέι - οφς, από έλλειψη βοήθειας. Ήδη χάσαμε μια ευκαιρία στην κανονική περίοδο για να πάρουμε την πρώτη θέση που αξίζαμε. Αν σε κάποιες χρονικές συγκυρίες αυτά ήταν λυμένα, τότε θα ήταν ακόμα καλύτερα. Θέλουμε να γίνει κάτι ως την Παρασκευή. Και γενικά να πάμε ενόψει των πλέι - οφς με ηρεμία, σωστές συνθήκες και καλή ψυχολογία. Όχι με ανασφάλεια, άγχος και το μυαλό μας στα οικονομικά θέματα».
Στην εκπομπή μίλησε και ο προπονητής της ομάδας Σωτήρης Αντωνίου:
Σωτήρης Αντωνίου

" Δώσαμε τα πάντα! Είχαμε μια απολύτως πετυχημένη πορεία, που δεν την περίμενε κανείς, είτε εντός, είτε εκτός Πύργου. Διεκδικήσαμε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, με μια νεανική ομάδα γεμάτη ταλέντο και ψυχή, κατακτήσαμε με διαφορά τη δεύτερη θέση και ελπίζουμε να παίξουμε στη Β' Εθνική. Ενώ κατά γενική ομολογία, πιθανότατα αξίζαμε και την πρώτη, σε αυτό το πρωτάθλημα.
Βρέθηκε φέτος ένας άνθρωπος, ο Κώστας Ντάβαρης που έκανε τα πάντα, μόνος κι αβοήθητος, κι δώσει τα πάντα για να υπάρχει Πανηλειακός, αλλά και για να φτάσει η ομάδα εκεί που είναι τώρα, δηλαδή να διεκδικεί την άνοδο. Δε μπορεί όμως αυτό να συνεχιστεί, δε μπορεί να συνεχίσει να είναι μόνος!Τώρα είναι η ώρα να βοηθήσουν όλοι για να ανέβουμε κατηγορία! Δεν πρέπει και δε μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε μόνοι! Είναι άμεση ανάγκη να έχουμε τις απαραίτητες βοήθειες για να ομαλοποιηθούν τα οικονομικά προβλήματα.
 
Η ψυχολογία στα πλέι - οφς θα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο! Εκεί θα κριθούν. Και πρέπει να πάμε με την καλύτερη δυνατή! Θέλουμε από όλους, και τον απλό κόσμο, και τους φορείς κι όποιον γενικά έχει τη δυνατότητα, τη στήριξη τους και την αγάπη τους για την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: