Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πανηλειακός - Ζάκυνθος 2-1 (Τελικό)

Ο Λώττας πανηγυρίζει το πρώτο
τέρμα του Πανηλειακού στο χθεσινό ματς
Πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ και με το μυαλό όλων στραμμένο στον Κυριακάτικο αγώνα με την Καλαμάτα ο Πανηλειακός νίκησε την Ζάκυνθο με 2-1.

Η ομάδα μας σε έναν αγώνα καταλυτικής σημασίας για την συνέχεια του πρωταθλήματος έπαιξε όσο έπρεπε και εν τέλει πήρε αυτό που ήθελε δηλαδή τη νίκη. Αυτό είναι και το φετινό πλεονέκτημα της ομάδας μας, η οποία όταν είναι συγκεντρωμένη και σοβαρή μπορεί να καθαρίζει τα ματς έστω και με σβηστές τις μηχανές που λέμε. Να αγωνίζεται δηλαδή όσο πρέπει για να πάρει το αποτέλεσμα και να φεύγει κοιτώντας πλέον τον επόμενο αγώνα.



Ο Αγώνας
Στο χθεσινό παιχνίδι ο Πανηλειακός μπήκε ψυχωμένα στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 3ο λεπτό μετά από ενέργεια του Τομαρά ο Στρατομήτρος της Ζακύνθου τον ανατρέπει καθαρά μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής πολύ κοντά στην φάση σφυρίζει το πέναλτι το οποίο αναλαμβάνει να εκτελέσει ο Λώττας κάνοντας το Πανηλειακός - Ζάκυνθος 1-0.

Στα επόμενα λεπτά ο Πανηλειακός συνεχίζει να είναι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας και ένα δεύτερο γκολ αλλά οι πολύ ωραίες ενέργειες των παιχτών του διαδέχονται βεβιασμένες τελικές προσπάθειες οι οποίες καταλήγουν είτε άουτ, είτε στα χέρια του τερματοφύλακα της Ζακύνθου. Πιο σημαντικές φάσες τα δύο τετ-α-τετ των Κάλφα και Λώττα στο 8΄ και 39΄αντίστοιχα.  Ο Κάλφας πέρασε και τον τερματοφυλακα και σε κενή εστία πλασάρει αλλά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο Χαρτσιάς διώχνει πάνω στην γραμμή, ενώ στο 39΄ ο Τομαράς βγάζει τον Λώττα τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα αλλά το δυνατό σουτ κατέληξε λίγα μέτρα άουτ. Έτσι έληξε το ημίχρονο με τον Πανηλειακό να προηγείται 1-0.

Β΄ Ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πάρα πολλά με τον Πανηλειακό να μην πιέζει όπως στο πρώτο αλλά από την άλλη η Ζάκυνθος να μην μπορεί να δημιουργήσει καμία φάση. Η αλήθεια είναι ότι κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του νησιού κατάφερε και κοίμισε τον Πανηλειακό με τον τρόπο παιχνιδιού της. Έστω και έτσι η ομάδα μας ήταν αυτή η οποία δημιουργούσε ευκαιρίες αλλά η κατάληξη των φάσεων δεν έφερναν ένα δεύτερο τέρμα που θα τελείωνε το ματς. Στο 61΄ όμως μετά από μια φάση που δεν "μύριζε" γκολ ο Κάλφας συνδυάζεται με τον Λώττα ο οποίος για ακόμη μια φορά έστειλε τις 600 περίπου καρδιές που παρακολουθούσαν τον αγώνα στην "κούλουρη" αφού πέρασε τον τερματοφύλακα και με περίσσια ψυχραιμία σταμάτησε!... για να γυρίσει όμως πολύ έξυπνα στον επερχόμενο Ταφαρλή ο οποίος σε κενό τέρμα έγραψε το 2-0. Εκεί όλα έδειξαν ότι ο αγώνας τελείωσε.

Μετά το δεύτερο τέρμα ο Πανηλειακός ανεξήγητα γύρισε πίσω και σε αυτό συντέλεσαν και οι αλλαγές που έκανε ο Σωτήρης Αντωνίου ο οποίος μάλλον θεώρησε ότι το παιχνίδι τελείωσε. Το τέρμα όμως που σημείωσε ο Φιλάι σε μια ανύποπτη φάση ξύπνησε πιο πολύ τους παίχτες της Ζακύνθου οι οποίοι έγιναν πιο δραστήριοι και επικίνδυνοι από ότι ήταν σε όλο τον αγώνα. Η ανούσια όμως υπεροχή τους δεν τους έδωσε το δικαίωμα να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση.

Να σημειωθεί ότι στο 90΄ η ομάδα της Ζακύνθου ζητά πέναλτι σε "χέρι" του Κολόκα αλλά όπως σας αναφέραμε ο ύπνος της ομάδας του νησιού που διαδέχτηκε το ξύπνημα μετά το τέρμα που μείωσαν σε 2-1 μάλλον τους μπέρδεψε γιατί μόνο γέλια μπορεί να προσφέρει σε όσους παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα. Είναι κρίμα να ισχυρίζεται και να μιλά για "κλοπή" η συμπαθής κατά τ'άλλα ομάδα της Ζακύνθου, την ώρα που με την εικόνα που έδειξε στον συγκεκριμένο αγώνα πραγματικά δεν άξιζε κάτι.

Το αποτέλεσμα του αγώνα φέρνει τον Πανηλειακό στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα σε ισοβαθμία με τον Απόλλωνα Σμύρνης που όμως υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ομάδα μας αφού έχει νικηθεί φέτος εντός και εκτός έδρας. Επόμενος αγώνας την ερχόμενη Κυριακή 13-05-12 εκτός έδρας με την Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: