Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δημήτρης Ακπαρίδης: "Μία ήττα δεν αλλάζει τον στόχο"

Μία από τις "κολώνες" της άμυνας του Πανηλειακού που μαζί με τον Γιάννη Κολόκα αποτελούν ίσως ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα της κατηγορίας είναι ο Δημήτρης Ακπαρίδης. Ο Ακπαρίδης μίλησε στην εφημερίδα "Πρώτη" και στον Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλο για όλα! Για το παιχνίδι με την Προοδευτική, αν υπήρξε χαλάρωση από μεριάς παιχτών, την αδυναμία της ομάδας στις στημένες φάσεις καθώς και το πως βλέπει το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Αναλυτικά η συνέντευξη


Είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίχτες του φετινού Πανηλειακού. Ο Δημήτρης Ακπαρίδης ο οποίος πέρυσι διένυσε ολόκληρο το δρόμο μέχρι την άνοδο, έχει έναν λόγο παραπάνω να περιγράψει την κατάσταση και το στόχο που έχει βάλει ο φετινός Πανηλειακός. Να μεταφέρει τις εντυπώσεις του μέσα από αυτά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, όπου σε κάθε περίπτωση το ταμείο είναι συν, καθώς οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχτούν το νέο έτος όντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο αμυντικός του Πανηλειακού αρχικά μιλάει για το άτυχο παιχνίδι της Νίκαιας κόντρα στην Προοδευτική, αντιστρέφοντας χρονικά τη σειρά των έως τώρα αγώνων. "Η πορεία μας είναι έως τώρα πολύ καλή. Εκτός φυσικά από το παιχνίδι με την Προοδευτική. Ένα παιχνίδι στο οποίο δεν ήμασταν τόσο καλοί. Σε κάθε περίπτωση όμως και με βάση τη μορφή που είχε το παιχνίδι, δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Η Προοδευτική είχε σαφώς ισχυρό κίνητρο. Μέτρησε η έδρα της η οποία είναι δυνατή, Συνολικά όμως και με εξαίρεση αυτό το παιχνίδι η πορεία μας είναι επιτυχημένη. Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι το από δω και πέρα. Αυτή η ήττα μας έχει προβληματίσει και θα πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον. Η ομάδα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνεχίσουμε. Περάσαμε ένα πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα, με ένα πρωτάθλημα το οποίο άργησε να ξεκινήσει. Είχαμε μια πολύ μεγάλη περίοδο προετοιμασίας όπου η ομάδα φορμαρίστηκε για να χρειαστεί στη συνέχεια να κάνει συντήρηση και να περιμένει και να πρέπει να φορμαριστεί και πάλι. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα πολύ καλά, με ένα 3Χ3, το οποίο κάποιοι πιθανόν και να μην περίμεναν. Κατά συνέπεια πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τη πορεία, ωστόσο να κοιτάξουμε να έχουμε συνέχεια, γιατι το 3Χ3 που κάναμε δεν λέει τίποτα. Ούτε και αν είχαμε κερδίσει στην Προοδευτική και κάναμε το 4Χ4 θα έλεγε πάλι τίποτα. Το πρωτάθλημα βεβαίως είναι μικρό, αλλά ακόμα υπάρχει δρόμος, γιατί έχουμε διανύσει μικρό κομμάτι του προγράμματος".

"Οι στημένες φάσεις είναι θέμα συγκέντρωσης"

 
Ρωτήσαμε τον Δημήτρη Ακπαρίδη, να σχολιάσει τις στημένες φάσεις, οι οποίες φαίνεται ότι αποτελούν έως τώρα το αδύναμο σημείο της ομάδας. Και αν όντος υπάρχει πρόβλημα στο κομμάτι αυτό. "Με βάση τις δύο ήττες που έχουμε κάνει και το γεγονός ότι και στις δυο περιπτώσεις, χάσαμε από στημένες φάσεις, τότε σίγουρα ισχύει η παροιμία που λέει ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Δηλαδή όντως υπάρχει ένα θέμα με τις στημένες φάσεις. Οι στημένες φάσεις ωστόσο θα έλεγα ότι είναι καθαρά θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Απο εκεί και πέρα είναι και αυτές ένα μέρος του παιχνιδιού και ένας συχνός τρόπος να σκοράρει μια ομάδα, ιδιαίτερα στη Γ΄ Εθνική. Πολλές ομάδες οι οποίες δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν διαφορετικά στο ποδόσφαιρο που παίζουν, στηρίζουν πάρα πολλά στις δικές τους στημένες φάσεις.




"Δεν υπήρξε χαλάρωση

Στη συνέχεια θελήσαμε να βάλουμε τον Δημήτρη Ακπαρίδη να σχολιάσει αυτό το οποίο είπε ο προπονητής της ομάδας Σωτήρης Αντωνίου. Το γεγονός δηλαδή ότι στο παιχνίδι της Νίκαιας έλειψε από τον Πανηλειακό το πάθος. Στοιχείο το οποίο υπήρξε στα άλλα τρία παιχνίδια. Και αν αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το 3Χ3 επέφερε χαλάρωση στην ομάδα του Πανηλειακού. "Δεν νομίζω ότι είναι θέμα χαλάρωσης. Νομίζω ότι κάποια παιδιά δεν έχουν την εμπειρία του πρωταθλητισμού. Γιαυτό λέω ότι το 3Χ3 δεν λέει απολύτως τίποτα, ούτε επίσης το 4Χ4. Αν για παράδειγμα κερδίζαμε και κάναμε το 4Χ4 δεν θα είχαμε πάρει και το πρωτάθλημα. Ούτε και τώρα μία ήττα αλλάζει το στόχο μας. Είναι θέμα διάρκειας. Με τη Προοδευτική θα έλεγα ότι δεν πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι βασιζόμενοι στον τρόπο παιχνιδιού μας. Να κερδίσουμε με το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Δεν πιστέψαμε δηλαδή στις δυνάμεις μας. Και απέναντι μας είχαμε μια ομάδα που πήρε ώθηση από την έδρα της. Αυτό πιστεύω συνέβη και δεν είναι θέμα χαλάρωσης. Δεν υπήρξε χαλάρωση".

"Το οικονομικό θα παίξει ρόλο στις ομάδες"

Τέλος ζητήσαμε από τον Δημήτρη Ακπαρίδη να μας καταθέσει και την άποψη του για το πρωτάθλημα και τις έως τώρα εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από τις υπόλοιπες ομάδες και την υπόθεση ανόδου, αλλά και των θέσεων που οδηγούν μέσω μπαράζ σε αυτή.: "Υπάρχουν ομάδες δυνατές εντός έδρας. Μια από αυτές είναι η Προοδευτική. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ομάδες καλές όπως εμείς και ο Απόλλων. Για την Γλυφάδα δεν έχω προσωπική άποψη επειδή δεν την έχω παρακολουθήσει, ωστόσο έχει αποκτήσει κάποιους πολύ καλούς παίχτες. Βασικό στοιχείο στην πορεία των ομάδων θα είναι το οικονομικό. Πάντοτε ήταν, αλλά ιδιαίτερα αυτή την εποχή , είναι ακόμα πιο σημαντικ΄πο νομίζω. Ποια ομάδα δηλαδή θα μπορέσει να έχει τους παίχτες της ήρεμους, χωρίς προβλήματα και θα μπορέσει να ενισχυθεί και να μην αποδυναμωθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: