Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Εφ. "Πρώτη" Παιχνίδι που γεννά συνειρμούς

Ο παλαίμαχος παίχτης του Πανηλειακού Γιώργος Στράντζαλης, ο πρώην προπονητής του Πανηλειακού και παλαίμαχος παίχτης της Προοδευτικής Σούλης Παπαδόπουλος και ο παλαίμαχος παίχτης της Προοδευτικής Άγγελος Βιλανάκης μίλησαν στην Εφημερίδα "Πρώτη" και τον Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλο για το παιχνίδι της Κυριακής.

Γιώργος Στράντζαλης (παλαίμαχος παίχτης Πανηλειακού) "Η ιστορία δεν ξαναγράφεται"
Ο Γιώργος Στράντζαλης ήταν παρών σε εκείνο το αξέχαστο παιχνίδι της Β΄ Εθνικής. το οποίο είχε τελειώσει ισόπαλο 0-0 και είχε ανοίξει το δρόμο για την ιστορική άνοδο του Πανηλειακού στην Α΄ Εθνική. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά εκείνου του αγώνα είχε αποβληθεί από τον διαιτητή Σπανέα με δεύτερη κίτρινη: "Τα χρόνια έχουν περάσει, όμως η ιστορία δεν ξεχνιέται. Και σίγουρα ένα ζευγάρωμα Προοδευτικής-Πανηλειακού γεννά αναμνήσεις. Εμείς τότε γράψαμε τη δική μας ιστορία. Ήταν μεγάλη επιτυχία για τα δεδομένα εκείνης της εποχής να ανέβει ο Πανηλειακός στην Α΄ Εθνική. Και είχαμε πράγματι κάποιους παίχτες οι οποίοι είχαν πραγματικά μεγάλη αξία. Ο σημερινός Πανηλειακός προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή. Εύχομαι να καταφέρει και να μπορέσει να πάρει τη νίκη στο παιχνίδι της Κυριακής.



Σούλης Παπαδόπουλος (πρώην προπονητής του Πανηλειακού και παλαίμαχος παίχτης της Προοδευτικής) "Εύχομαι και στους δυο να επιστρέψουν στα ψηλά"
Ο Σούλης Παπαδόπουλος καθόταν στον πάγκο του Πανηλειακού, όταν η ομάδα του Πύργου σημείωσε μια μεγάλη νίκη σε βάρος της Προοδευτικής το 2005 με 2-3 μέσα στον Κορυδαλλό: "Φυσικά και δεν με αφήνει αδιάφορο το παιχνίδι. Είναι δυο ομάδες από τις οποίες πέρασα και ιδιαίτερα η Προοδευτική η οποία είναι το σπίτι μου. Παρακολουθώ όμως της πορεία τους. Ο Πανηλειακός ξεκίνησε καλά με 3Χ3 και τώρα έχει ένα δύσκολο έργο. Το γήπεδο της Προοδευτικής έχει μια ιδιαιτερότητα πλέον. Είναι συνθετικό. Και αυτό ίσως δυσκολέψει τον Πανηλειακό. Είναι κάτι το οποίο εμένα δεν μου αρέσει. Από εκεί και πέρα, η Προοδευτική έχει 4 βαθμούς, όλους στην έδρα της. Και αυτό δείχνει ότι έχει δυνατή έδρα. Εύχομαι σε κάθε περίπτωση και στις δυο ομάδες να βρουν το δρόμο τους και να πάρουν ξανά τη θέση που τους αρμόζει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Άγγελος Βιλανάκης (παλαίμαχος παίχτης της Προοδευτικής) "Είναι βαριές οι φανέλες"
Ο Άγγελος Βιλανάκης είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίστηκε στην Προοδευτική στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Πανηλειακό, το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο της Α΄ ΕΘνικής στο οποίο η Προοδευτική επικράτησε με 2-0. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος πέρασε από τα γήπεδα της Ηλείας με τη φανέλα της Δόξας Νέας Μανωλάδας και θυμάται εκείνες τις αναμετρήσεις με τον Πανηλειακό. "Δεν έχει απολύτως καμία σχέση το τότε με το τώρα. Με άλλη ψυχολογία πήγαινε τότε ο φίλαθλος και με άλλη τώρα. Τότε παίζαμε στην Α΄ Εθνική. Τώρα οι ομάδες είναι στην Γ΄ Εθνική. Οπωσδήποτε σε κάθε περίπτωση τα ονόματα της Προοδευτικής και του Πανηλειακού γεννούν συνειρμούς. Γεννούν στον κόσμο αναμνήσεις. Είναι βαριές οι φανέλες των δυο ομάδων αυτών όπως και να το κάνουμε για τα επίπεδα της Γ΄ Εθνικής. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται για δυο εξαιρετικά φιλόδοξες ομάδες οι οποίες φέτος έχουν στόχο την άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: