Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Πανηλειακός - Ηλυσιακός 1-0 "Πήρε αυτό που ήθελε… " (Φωτογραφίες, Δηλώσεις)


Πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ ο Πανηλειακός νίκησε τον Ηλυσιακό και έκανε το τρία στα τρία που τον διατηρεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με την διαφορά από τον δεύτερο να φτάνει στους +4. Το νικητήριο τέρμα...


σημείωσε ο Θωνιάτης με πέναλτι στο 39΄.

Ο Πανηλειακός μπήκε δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού με ξεκάθαρο στόχο να καθαρίσει το παιχνίδι αλλά οι προσπάθειες των Βατσή και Γήττα που ξεχώρισαν ιδιαίτερα στο α΄ ημίχρονο δεν καρποφορούσαν μέχρι το 39΄. Στο 39΄λοιπόν ο Γήττας εκτέλεσε κόρνερ ο Κρυστάλλης πιάνει μια από τις γνωστές του κεφαλιές αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και χτυπάει στο δοκάρι στην επαναφορά ο Κρυστάλλης ανατράπηκε από τον Ντεκίδη με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι υπέρ της ομάδας μας. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Θωνιάτης ο οποίος ευστόχησε και έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη ο Πανηλειακός αδικαιολογήτως γύρισε προς τα πίσω περιμένοντας τον Ηλυσιακό ο οποίος όμως δεν κατάφερε να απειλήσει σε καμία περίπτωση. Έτσι έληξε και το παιχνίδι με τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει τον Πανηλειακό να μένει ευχαριστημένος από τη νίκη αλλά όχι από το αποτέλεσμα.

Ο Πανηλειακός εν τέλει χωρίς να είναι ο Πανηλειακός που μας είχε συνηθίσει στα τρία πρώτα παιχνίδια, χωρίς να φορτσάρει να σπαταλήσει δυνάμεις που θα του χρειαστούν στο μέλλον και κυρίως χωρίς να αγχωθεί πήρε αυτό που ήθελε που είναι η νίκη και οι τρείς βαθμοί, ενώ είναι η μοναδική ομάδα σε όλο το πρωτάθλημα που έχει κάνει το 3Χ3.


Μικρά – Μικρά:
 
- 5 λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας άνοιξαν οι ουρανοί με τους φιλάθλους να τρέχουν να προφυλαχθούν από την καταρρακτώδη βροχή και άλλοι να ανοίγουν τις ομπρέλες τους. Μπόρα ήταν και πέρασε αφού ο καιρός συνέχισε καθ΄όλη την διάρκεια του παιχνιδιού να είναι ηλιόλουστος με το κακό όμως να έχει γίνει.

- Περίπου 700 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα αφού η βροχή «έδιωξε» πολλούς. Η ανάγκη ενός σκέπαστρου που τόσα χρόνια δεν έχει φτιαχτεί είναι επιτακτική.
 
- Οι περίπου 150 φανατικοί του Πανηλειακού στην Θύρα 9 από την αρχή έως το τέλος του παιχνιδιού δεν σταματούν να ενισχύουν την ομάδα μας φωνάζοντας συνθήματα και προτρέποντας τους παίχτες να πετύχουν και άλλα τέρματα.
Ο Θωνιάτης μόλις έχει ανοίξει το σκορ

- Τα 3 τέρματα έφτασε ο Θωνιάτης αφού και  με τα 2 τέρματα που είχε πετύχει στον Ρούβα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας στις 3 πρώτες αγωνιστικές, με τον Λώττα να ακολουθεί με 1.

- Στην πρώτη θέση ο Πανηλειακός με 9 βαθμούς και το απόλυτο  3 νίκες, 0 ισοπαλίες και 0 ήττες με τους δεύτερους Καλαμάτα και Γλυφάδα να έχουν 4 βαθμούς με 1 νίκη και 2 ισοπαλίες.














Οι συνθέσεις

Πανηλειακός: Μανωλόπουλος, Ακπαρίδης, Βατσής, Γήτας (87' Μπράβος), Θωνιάτης, Κάλφας, Κολόκας, Κρυστάλλης, Κυριακίδης (66' Μαζιώτης), Λώττας (73' Τομαράς), Ταφαρλής. 

Ηλυσιακός: Μουκέας, Αμανατίδης, Ξένος, Βατίστας, Μπούμπας, Φωστέρης, Ρίζος (64' Μητσόπουλος), Κολοβός, Κωνσταντίνου, Ντεκίδης (59' Παππάς), Γιουβανέλης (74' Ψαρρης).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Δηλώσεις...

Σωτήρης Αντωνίου (προπονητής Πανηλειακού) - "Πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, δηλαδή την πολύ σημαντική νίκη. Στο πρωτο μέρος κυριαρχήσαμε και θα μπορούσαμε να έχουμε διευρύνει το προβάδισμα μας, όπως και στην πρωτη φάση της επανάληψης. Και αυτό το σημείο πρέπει να το προσέξουμε, να καθαρίζουμε δηλαδή τα ματς όταν έχουμε την ανάλογη εικόνα αγώνα και τις ευκαιρίες, ώστε να μην αγχωνόμαστε στη συνέχεια, αφού σχεδόν όλα τα ματς εντός έδρας πιστεύω ότι θα είναι παρόμοια.

Στη συνέχεια και με την πάροδο του χρόνου, αδικαιολόγητα, αφού δεν υπήρχε τέτοια εντολή, οπισθοχωρήσαμε για να κρατήσουμε το σκορ. Έχει πάντως κι αυτό την εξήγηση του, αφού οι παίκτες μας, τους οποίους συνολικά συγχαίρω για την προσπάθεια τους, συναισθάνονται το βάρος της κορυφής αλλά και του πόσο σημαντικό είναι ότι μετά από πολλά χρόνια αυτή η ομάδα, με τη βαριά φανέλα, πρωταγωνιστεί σε κάποια εθνική κατηγορία. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο γιατί μας βοήθησαν πολύ και ήταν ο δωδέκατος παίκτης μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Πρέπει να συνεχίσουμε σεμνά και ταπεινά, στο ίδιο κλίμα και με τον ίδιο τρόπο, για να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε όπως είναι ο φετινός στόχος μας".


Παύλος Κυριακίδης (παίκτης Πανηλειακού)
"Η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική κι αυτό άλλωστε ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Στο πρώτο μέρος θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το ματς. Στην επανάληψη, αγχωθήκαμε όσο έμενε το ρευστό σκορ και κλειστήκαμε για να κρατήσουμε τη νίκη όσο περνούσε η ώρα. Συνεχίζουμε, με στόχο μια όσο το δυνατόν πρωταγωνιστική και αξιοπρεπή πορεία, για το όνομα του Πανηλειακού".


Τάκης Κυριακού (υπηρ. προπονητής Ηλυσιακού)
"Συγχαίρω τον Πανηλειακό για τη νίκη και τον ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Στο πρωτο μέρος ο Πανηλειακός ήταν καλύτερος και μας πίεσε αρκετά. Αλλά μπορούσαμε να αποφύγουμε την αδράνεια μας στη φάση που έγινε το πέναλτι. Στην επανάληψη δείξαμε καλύτερο πρόσωπο, κάναμε μεγάλη προσπάθεια και πρέπει να κρατήσουμε αυτά τα στοιχεία για τη συνέχεια".


Αντώνης Βατίστας (παίκτης Ηλυσιακού) "Η αποστολή μας ήρθε στον Πύργο αυθημερόν, κι αυτό μας επηρέασε στο πρωτο μέρος, ένα διάστημα που ο Πανηλειακός ήταν καλύτερος και μας πίεσε, και στο διάστημα αυτό μετά τη στημένη φάση που ξεκίνησε από το χτύπημα κόρνερ, δεχτήκαμε το γκολ, όπως μας είχε επηρεάσει και η ξαφνική αλλαγή τεχνικού. Στο δεύτερο ημίχρονο σταθήκαμε καλύτερα. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Το προσεχές παιχνίδι μας με το Ρουφ αποκτά το χαρακτήρα τελικού για μας".

1 σχόλιο:

s.yiannis είπε...

Νομιζω οτι τον αγωνα παρακολουθησαν παραπανω απο 700 (κοντα 1000) φιλαθλοι του Πανηλειακου.Ο οργανωμενοι ηταν καταπληκτικοι παρα τη μετρια εμφανιση της ομαδας.Γενικα νομιζω οτι η φετινη παρουσια της ομαδας αλλα και των φιλαθλων ειναι θεττικη και ευελπιστω σε καλυτερες ¨εμφανισεις¨και των ¨δυο¨!
Υ.Γ. Η καλη παρουσια των οργανωμενων,αλλα και γενικοτερα των φιλαθλων νομιζω ειναι το πρωτο δειγμα της καλης δουλειας που γινεται απο τη Λεσχη Φιλων Πανηλειακου!