Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Κούγιας: «Aν έπρεπε κάποιες ομάδες να ανέβουν, θα έπρεπε να ήταν οι Πανηλειακός, Τσαριτσάνη και Ζάκυνθος»

Ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε επίθεση σε όσους αποφάσισαν την επιστροφή Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας, Ηρακλή στη Football League. 


















O πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 και επιτέθηκε σε Γιάννη Ιωαννίδη, Σοφοκλή Πιλάβιο και Σπύρο Καλογιάννη με αφορμή την επιστροφή των τριών στη Football League. Αναλυτικά δήλωσε: 

«Οποιος έχει αυτοσεβασμό και δεν ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματα ή την επανεκλογή του ή την επιλογή του σε κάποια θέση θα συμφωνήσει με όλους όσοι χαρακτηρίζουν την απόφαση για αύξηση των ομάδων παράνομη. Αυτή η απόφαση δεν έχει καμία νομική και ηθική προϋπόθεση». 

«Απορώ με τον Ιωαννίδη»


«Πραγματικά, απορώ πώς νομιμοποιεί μία τέτοια απόφαση ο κύριος Ιωαννίδης. Ο κύριος Πιλάβιος προφανώς το κάνει για να διατηρήσει δεσμούς που θα τον βοηθήσουν να πάρει κάποιο πόστο μετά την απόσυρσή του από την ΕΠΟ, ενώ βολεύει και τον κύριο Καλογιάννη, διότι θα διαιωνίσει τη θέση του και γιατί δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο στη ζωή του, συν τοις άλλοις βολεύει τις ομάδες που δεν έχουν στόχους να νοιάζονται μόνο για τη συντήρηση τους μέσω των χρημάτων που θα πάρουν. Βγάζει η ΕΠΟ μία ανακοίνωση περί κρατικής παρέμβασης και κανείς δεν αντιδρά, πραγματικά καθηγητές πανεπιστημίων και συνταξιούχοι αεροπαγίτες στην ΕΕΑ και δεν έχουν πει τίποτα, τους λένε φερέφωνα και δεν έκαναν αγωγή σ' αυτούς που έβγαλαν την ανακοίνωση. Δεν αντιδρά κανείς σ' αυτό το κράτος σ' αυτή τη φαρσοκωμωδία. Η κυβέρνηση, η Βουλή, τα κόμματα. Κανείς… Ούτε οι δημοσιογράφοι δεν έχουν αυτοσεβασμό και γράφουν ό,τι προστάζει η περιοχή τους ή άλλα συμφέροντα». 

«Ντροπή για όλους»


Σύμφωνα με τον Κούγια, αν έπρεπε κάποιες ομάδες να ανέβουν στη Football League, αυτές θα έπρεπε να ήταν οι Πανηλειακός, Τσαριτσάνη και Ζάκυνθος για να σπεύσει στη συνέχεια να επιτεθεί εκ νέου στον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ. «Ο κύριος Πιλάβιος δεν σέβεται τον εαυτό του και αύριο θα περιμένουμε απ' αυτόν αν μπει σε διοικητική ή κρατική θέση κλειδί να μας λύσει προβλήματα», είπε ο ιδιοκτήτης των Πατρινών και πρόσθεσε: «Ντροπή όλων αυτά που λέει η ΕΠΟ στην ανακοίνωση της». Εφόσον ανέβηκαν η Καβάλα, ο Ηρακλής και ο Ολυμπιακός Βόλου, έπρεπε να ανέβουν όλες όσες υποβιβάστηκαν. Και έρχεται ο υπουργός αθλητισμού και υπερασπίζεται αυτή την απόφαση, είναι φίλος μου ο Ιωαννίδης, αλλά αυτή η απόφαση συνιστά μία μαύρη σελίδα της πολιτικής του διαδρομής», είπε με έντονο ύφος ο Κούγιας. 

«Τουλάχιστον 10 ομάδες πρέπει να υποβιβαστούν»


Οσο για το τέλος, μίλησε για το πού θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να έπαιζε η Παναχαϊκή, για τις ομάδες που συμμετέχουν στη Football League, αλλά και για το θέμα με τα χρήματα που έδωσε ο ΟΠΑΠ προκαταβολικά στις ομάδες για να εξασφαλίσουν φορολογική ενημερότητα όπως π.χ. στον Αρη. «Στη Football League υπάρχουν κρατικοδίαιτες ομάδες χωρίς έρεισμα στον κόσμο», είπε και πρόσθεσε: Η Παναχαϊκή έπρεπε να έπαιζε Superleague. Κανανε τρομερά πράγματα, τουλάχιστον 10 ομάδες έπρεπε να υποβιβαστούν. Πώς ο Ιωαννίδης μοιράζει χρήματα, δικά μου χρήματα, από τον ΟΠΑΠ. Πήγε ο Αρης και πήρε προκαταβολή από τα λεφτά του ΟΠΑΠ και τα έδωσε χωρίς αυτός να συμμετέχει στη Superleague».

Πηγή: www.flnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: