Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αφιέρωμα στον Α΄ Γύρο (2011-12 Γ΄ Εθνική)

Ο Πρώτος γύρος του πρωταθλήματος τέλειωσε για τον Πανηλειακό αφού την επόμενη 11η αγωνιστική η ομάδα μας θα έχει ρεπό όπως είχαν όλες οι ομάδες του νότιου ομίλου πριν από αυτόν. Το Paniliakos Fans σας παρουσιάζει την έως τώρα πορεία του Πανηλειακού μετά το τέλος του α΄ γύρου.










Μόνο πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η έως τώρα πορεία του Πανηλειακού ο οποίος ξεκίνησε με ένα αβέβαιο μέλλον στις αρχές του καλοκαιριού με την προηγούμενη διοίκηση να θέλει να τον ρίξει στην Δ΄ Εθνική ή στο τοπικό καθώς δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά την Γ΄ Εθνική και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να εμφανίζεται ίσως ο τελευταίος άνθρωπος που θα περιμέναμε να ασχοληθεί με την ομάδα μας  και να εκφράζει ενδιαφέρων για να αναλάβει την διοίκηση του Πανηλειακού. Ο λόγος για τον Κώστα Ντάβαρη που τελικά όχι απλά ανέλαβε αλλά με κινήσεις που θα ζήλευαν πολλές διοικήσεις καταφέρνει μόνος του κυριολεκτικά να δημιουργήσει από το μηδέν μία ομάδα που αυτή την στιγμή πέραν του ότι φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 3 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, έχει κάνει όλα τα Μ.Μ.Ε. και πέραν των ορίων της Ηλείας να ασχολούνται με τον Πανηλειακό. 


Ο Σωτήρης Αντωνίου
Η αρχή έγινε λοιπόν με την πρόσληψη του προπονητή. Ο άγνωστος για πολλούς Σωτήρης Αντωνίου μόνο εμπιστοσύνη δεν ενέπνεε στο πρώτο άκουσμα του ονόματός του. Κανείς δεν γνώριζε τον νεαρό για προπονητή Αντωνίου και τι θα μπορούσε να αλλάξει μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα μας. Η αρχή λοιπόν έγινε με τον προπονητή και ακολούθησαν συγκεκριμένες κινήσεις μεταγραφών που μπορεί να ήταν πολλές αλλά μόνο άγνωστες δεν ήταν στον προπονητή και στον γενικό αρχηγό πλέον της ομάδας μας Παύλο Μυροφορίδη. Ο Αντωνίου παίρνει όποιον ταλαντούχο παίχτη είχε στις προηγούμενες ομάδες τις οποίες δούλεψε και φέρνει στον Πανηλειακό νεαρούς μεν εργαλεία δε, οι οποίοι με κάποιες έμπειρες προσθήκες, καθώς και με ότι καλύτερο υπήρχε από την περσινή ομάδα έχουν δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο το οποίο έχει λατρέψει μετά από πολύ καιρό όλος ο Πύργος καθώς και όσοι έρχονται να δουν την φετινή ομάδα του Πανηλειακού από όλον τον νομό. 

Το μεγαλύτερο στοίχημα του φετινού Πανηλειακού που ήταν να ξαναμαζέψει τον κόσμο του που τον είχε οδηγήσει σε όλες τις παλαιότερες επιτυχίες σιγά σιγά αρχίζει και γίνεται πραγματικότητα. Ποίος θα ξεχάσει άλλωστε τους 3.000 κόσμου που ήρθε στο Εθνικό στάδιο Πύργου για να δει το παιχνίδι με την Καλαμάτα! Είχαν βέβαια προηγηθεί τα μεγάλα διπλά σε Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα, στην Ζάκυνθο και στον Ρούβα, ενώ μέσα στον Πύργο η ομάδα μας δεν έχει αποχωρήσει ποτέ πικραμένη. Όλα αυτά λοιπόν έχουν δώσει στον φετινό Πανηλειακό μια αίγλη την οποία θα ζήλευαν πολλές ομάδες ανώτερων κατηγοριών, με την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του κόσμου να γιγαντώνεται παιχνίδι με παιχνίδι!

Πανηλειακός - Καλαμάτα 3.000 φίλαθλοι
Ο δικός μας Πανηλειακός λοιπόν η ομάδα που αντιπροσωπεύει εδώ και 55 χρόνια τον νομό μας από την μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη μέσα σε 10 αγώνες μετρά 7 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 2 ήττες και αυτές εκτός Ηλείας. Έχει πετύχει 15 τέρματα και έχει μαζέψει 22 βαθμούς που τον φέρνουν μόνο 1ο στην βαθμολογία στο +3 από τον δεύτερο Απόλλωνα Σμύρνης. Ένα από τα σημαντικότερα φετινά ατού του Πανηλειακού είναι το γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει ποίος θα σκοράρει σε αυτή την ομάδα! Δεν έχει ένα δυο παίχτες από τους οποίους να περιμένεις "σώνει και ντε" να σου σκοράρουν και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα ο πλουραλισμός που υπάρχει στον πίνακα τον σκόρερ. Συνολικά λοιπόν 11 παίχτες έχουν σκοράρει τα 15 γκολ που έχει πετύχει ο Πανηλειακός στον α΄ γύρο. Μία ολόκληρη 11άδα από επιθετικούς, κυρίως μέσους έως και αμυντικό έχουν χρηστεί σκόρερ και έχουν βοηθήσει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο που υπάρχει στο ποδόσφαιρο την ομάδα μας. Ο Πανηλειακός μετά τον εξαιρετικό α΄ γύρο ξαναρίχνεται στην μάχη την επόμενη εβδομάδα και μπαίνει έτσι και επίσημα στην τελική ευθεία αφού οι επόμενοι 10 αγώνες θα κρίνουν τον πρωταθλητή του νοτίου ομίλου που οδηγεί στην Β΄ Εθνική και που όλοι ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να είναι ο δικός μας ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ!

Ο Πανηλειακός 2011-12

Τα αποτελέσματα του Πανηλειακού (Α΄ Γύρος) 
1η αγωνιστική: ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - Α.Ο. Χανιά 1-0 
2η αγωνιστική: Ρούβας - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1-2
3η αγωνιστική: ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - Ηλυσιακός 1-0
4η αγωνιστική: Προοδευτική - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1-0
5η Αγωνιστική: ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ Ρούφ 1-1
6η Αγωνιστική: Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 0-1
7η Αγωνιστική: ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – Αστέρας Μαγούλας 3-1
8η Αγωνιστική: Ζάκυνθος – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 0-1
9η Αγωνιστική: ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - Καλαμάτα 4-1
10η Αγωνιστική: Α.Ο. Γλυφάδας - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2-1

Συνοπτικά (Α΄ Γύρος)
Αγώνες: 10 (5 εντός – 5 εκτός)
Νίκες: 7 (4 εντός – 3 εκτός)
Ισοπαλίες: 1 εντός
Ήττες: 2 εκτός
Γκολ: 15 – 7
Εντός: 10 – 3
Εκτός: 5 – 4
Βαθμοί: 22
Θέση: 1ος
Οι σκόρερ του Πανηλειακού στον Α΄ Γύρο:
(4 γκολ): Ματθαίος Θωνιάτης (1 με πέναλτι)
(2 γκολ): Αριστείδης Λώττας
(1 γκολ): Δημήτρης Ταφαρλής, Μιχάλης Καφαντάρης, Γιάννης Σωτηρόπουλος, Διονύσης Πλαστουργός, Χρήστος Τομαράς, Παύλος Κυριακίδης, Δημήτρης Μπράβος, Ντίνος Νικολόπουλος, Στράτος Χιτζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: