Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας Πανηλειακού για τον αγώνα στον Βόλο

Ο Πανηλειακός προχώρησε σε ανακοίνωση - διαμαρτυρία προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ για την αντιμετώπιση που είχε από το διαιτητή Τσακαλίδη (Χαλκιδικής) στο ματς του Βόλου. Μάλιστα για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, αυτή τη φορά έδωσε και στη δημοσιότητα το σχετικό κείμενο. Όπου αναφέρονται τα εξής:




«Θα θέλαμε να εξετάσετε και να διαπιστώσετε, γιατί πιστεύουμε σας αφορά με βάση την ιδιότητα σας, διάφορα περιστατικά που συνέβησαν στον αγώνα Νίκη Βόλου - Πανηλειακός για τα πλέι - οφς ανόδου της Football League 2.

Όπως τη βίαιη αντιμετώπιση στον παίκτη μας Χρήστο Μανιάτη που δέχτηκε την ώρα του αγώνα αντικείμενο από την κερκίδα, στην εξωτερική πλευρά του ματιού του (το εμφανές σημάδι παρέμενε και μετά το τέλος του αγώνα, υπάρχει και σχετικό βίντεο από την παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου) κι ο διαιτητής αντί να διακόψει το ματς και να πάει στα αποδυτήρια με τους βοηθούς του, όπως άλλωστε θα έκαναν αν συνέβαινε σε αυτούς τέτοιο περιστατικό, απλά έδωσε εντολή στο φορείο να βγάλει έξω τον παίκτη μας και συνέχισε το ματς! Ο παίκτης αργότερα αντικαταστάθηκε αφού και όσο προσπάθησε να αγωνιστεί μετά το χτύπημα, δε μπορούσε εξαιτίας του, να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του.

Όπως ότι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούγονταν στη διαπασών διάφορα συνθήματα, για την εμψύχωση της γηπεδούχου ομάδας, κι όταν το θέσαμε υπόψη στον τέταρτο διαιτητή, αυτοί δεν έκαναν τίποτα, κι αυτό συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Όπως ότι έβγαλε κόκκινη κάρτα (την έδειξε μάλιστα ?δυο φορές) σε παίκτη μας που δεν ήταν καν δηλωμένος στο Φύλλο Αγώνα, και καθόταν στον πάγκο χωρίς διακριτικά (μετά από άδεια που ο ίδιος ο διαιτητής είχε δώσει πριν την έναρξη του ματς). Σημειωτέον, ότι δεν έχουμε πάρει το Φ.Α. κι ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει γράψει εκεί για το θέμα αυτό!

Όπως ότι έδειξε δεύτερη κίτρινη - κόκκινη κάρτα στον αρχηγό μας Γ. Κολόκα καταλογίζοντας φάουλ εις βάρος του, σε φάση που έγινε ακριβώς μπροστά στο βοηθό, στο ένα μέτρο, κι ο οποίος βοηθός όντα τόσο κοντά, δεν έδειξε απολύτως τίποτα, κι ούτε κατάλαβε τι έγινε.
Όπως ότι οι αντίπαλοι παίκτες έφτασαν στο σημείο να γελάνε με τις υποδείξεις του διαιτητή εις βάρος μας και να λένε στους δικούς μας παίκτες «δεν πειράζει, δυστυχώς γίνονται κι αυτά»!

Όπως ότι στο τέλος του αγώνα ο διαιτητής ζήτησε από ανθρώπους των γηπεδούχων για να του πουν την τρίτη αλλαγή που έκαναν στο ματς, γιατί όπως είπε είχαν χάσει τα χαρτί των αλλαγών! Κι ο παρατηρητής αγώνα επενέβη και είπε «εγώ το έχασα»!

Καταλαβαίνετε τι γινόταν εκεί!

Και δε θέλουμε κύριοι της ΚΕΔ/ΕΠΟ να σταθούμε σε καθαρά αγωνιστικά περιστατικά, όπως ότι δεχτήκαμε το πρώτο γκολ από φάση που ξεκινάει κάποια ...μέτρα οφ - σάιντ, ή όπως ότι δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ μας σε προσπάθεια του παίκτη μας Βατσή (κι ενώ το σκορ ήταν 1-1) ή στο πόσα φάουλ έδωσε υπέρ μας και πόσα εναντίον μας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο (που το σκορ ήταν ακόμα πολύ αμφίρροπο).
Αλλά θέλουμε κυρίως να σταθούμε σε περιστατικά όπως τα προαναφερόμενα (κι αναφέρουμε μόνο τα πιο χαρακτηριστικά, γιατί έγιναν κι άλλα πολλά, κι όλα εις βάρος μας), τα οποία πιστεύουμε δεν πρέπει να γίνονται ούτε από τον ...πιο νεαρό κι άπειρο διαιτητή που μόλις βγήκε από σχολή διαιτησίας!

Η ιστορία του Πανηλειακού και μιας πόλης όπως ο Πύργος είναι μεγάλη! Δε θα επιτρέψουμε να την εξευτελίζει ο κάθε διαιτητής!

Και αν εσείς θεωρείτε αυτό το διαιτητή τόσο καλό, ώστε τον ορίσατε να διευθύνει ένα τέτοιας σημασίας ματς, παρακαλούμε να μας τον ορίσετε και σε ένα τουλάχιστον από τα τρία προσεχή ματς που έχουμε να δώσουμε στον Πύργο! Για να τον...διδάξουμε και να τον μάθουμε εμείς, αυτά που δεν τους λέτε και δεν τους μαθαίνετε εσείς!

Δε μιλήσαμε όλη τη σεζόν, αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!

Από εδώ και πέρα, αλλάζουμε τακτική και θα συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο που μας συμπεριφέρονται!
Και ειδικά, αν ένας τέτοιος διαιτητής έρχεται απλά για να περάσει ένα εύκολο απόγευμα και να κάνει ότι θέλει εις βάρος μας! Γιατί η ομάδα μας, δε χάνει αλλιώς!

ΥΓ. Έχουμε ξαναστείλει σε σας κάποιες τοποθετήσεις μας στη διάρκεια της σεζόν. Δεν ξέρουμε βέβαια κι αν τις διαβάσατε καν, αφού άλλωστε δε μας δώσατε ποτέ κάποια απάντηση. Είχαμε επίσης γνωστοποιήσει ότι δε θα προβούμε σε δημόσιες ανακοινώσεις ως σωματείο, για διαιτητικά και παρόμοια θέματα. Το πράξαμε ως τώρα, αλλά πλέον το παίρνουμε πίσω! Και θα διατυπώνουμε ελεύθερα και δημοκρατικά, τη γνώμη μας δημοσίως, και γι' αυτά τα θέματα.
Κι όχι με ...«καλούς τρόπους»! Γιατί τελικά αυτοί οι... «καλοί τρόποι» μας ταλαιπωρούν δώδεκα μήνες τώρα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: