Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αφιέρωμα στον Β΄ Γύρο (2011-12 Γ΄ Εθνικη)

Πέρα για πέρα επιτυχημένη η χρονιά για τον Πανηλειακό μας, ο οποίος τερμάτισε εν τέλη 2ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, που του δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο στην Β΄ Εθνική μέσω αγώνων μπαράζ.

















Κάνοντας μια μικρή "κοιλιά" στην αρχή του Β΄ Γύρου η οποία αποδείχτηκε αρκετή (αφού το πρωτάθλημα είχε μόνο 20 αγωνιστικές και κάθε αγώνας μέτραγε) για να χάσει την πρώτη προνομιούχα θέση, η ομάδα μας στον Β΄ γύρο έδωσε μάχες εντός και πολλές φορές "εκτός" γηπέδου αφού η εκπληκτική πορεία της στον α΄ γύρο έκανε του πάντες να "τρέμουν" τον Πανηλειακό και την ιδέα ότι μια ομάδα που στην αρχή της περιόδου δεν λογιζόταν στα φαβορί και με μικρό μπάτζετ θα πάρει το πρωτάθλημα. 

Ο πόλεμος που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα μας ήταν ανελέητος, σφοδρός και πάνω από όλα άδικος! Η ανικανότητα των αντιπάλων μας να μας επιβληθούν εντός αγωνιστικού χώρου τους έκανε να λειτουργούν και να ενεργούν κάτω από το τραπέζι δημιουργώντας καταστάσεις όπου ο Πανηλειακός όχι μόνο μπόρεσε και αντεπεξήλθε αλλά "ζέστανε" περισσότερο τους φιλάθλους της Ηλείας και έκανε μια ολόκληρη ποδοσφαιρική Ελλάδα να αναγνωρίσει ότι αυτός είναι ο ηθικός πρωταθλητής. 

Τα γεγονότα πολλά και μπορεί κάποια στιγμή να τα αριθμήσουμε, αλλά προς το παρόν δεν θα το κάνουμε αφού το σχόλιο που έκανε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης ο οποίος τελικά πήρε το πρωτάθλημα μας είναι υπέρ αρκετή και μας καλύπτει. Ο κ. Βελλής λοιπόν δήλωσε στους παίχτες του για να τους συγχαρεί και να τους εμψυχώσει "Σας ευχαριστώ όλους. Συγχαρητήρια. Εσείς βγάλατε την ομάδα, δεν την έβγαλαν τα λεφτά." 
Όταν ακούς τέτοιες δηλώσεις τα λόγια πλέον είναι περιττά...


Χανιά
Στα δικά μας και πάλι όμως ο Πανηλειακός στον Β΄ γύρο αρχίζει άσχημα και ηττάται στα Χανιά σε ένα κομβικό σημείο από τον Α.Ο. Χανιά με 2-1. Στον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για την συμπαράσταση της ομάδας μας από φιλάθλους που ταξίδεψαν από τον Ηλεία για να την ενισχύσουν. Ο Πανηλειακός μετά από αυτή την ήττα πέφτει για πρώτη φορά από την 1η θέση της βαθμολογίας.

Ρούβας
Επόμενος αγώνας με τον Ρούβα ο οποίος την περίοδο εκείνη έκανε πορεία πρωταθλητισμού νικώντας εντός εκτός και βρισκόταν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα εκπλήσσοντας τους πάντες. Τελικό σκορ 2-0 υπέρ μας και ο Πανηλειακός και πάλι στον θρόνο του...1ος στην βαθμολογία.

Ηλυσιακός, Προοδευτική, ΠΑΟ Ρούφ
Στα επόμενα παιχνίδια με Ηλυσιακό εκτός, Προοδευτική εντός και ΠΑΟ Ρούφ εκτός χάθηκε η πρωτιά και συνεπώς το πρωτάθλημα. 
Ο Πανηλειακός χρειάζεται μόνο θετικά αποτελέσματα (νίκη - ισοπαλία) για να ελπίζει να παραμείνει στην πρώτη θέση, κάτι που δεν μπόρεσε να καταφέρει.

Πολλά ακούστηκαν εκείνες τις μέρες και για το ποιά ομάδα έχει πληρωθεί απο ποιόν για να τα παίξει όλα για όλα με τον Πανηλειακό, πως θα "χτυπηθεί" ο Πανηλειακός από τις ομάδες του κέντρου και άλλα πολλά. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Πανηλειακός σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν έπιασε καλή απόδοση και έτσι σε 3 κομβικούς αγώνες το αποτέλεσμα ήταν 2 ήττες και 1 ισοπαλία. Ο Πανηλειακός για δεύτερη φορά χάνει την 1η θέση.

Απόλλωνας Σμύρνης
Ο Πανηλειακός παίζει πλέον με την πλάτη στον τοίχο και επόμενος αγώνας με τον συνδιεκδικητή Απόλλωνα Σμύρνης στον Πύργο. Σε έναν αγώνα διαφήμιση του ποδοσφαίρου η ομάδα της Ηλείας παίζει για τον κόσμο της και την ιστορία της απέναντι σε θεούς και δαίμονες οι οποίοι όσο και αν προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να τα βάλουν με τον "γίγαντα" που όταν ξυπνάει δεν υπάρχει κάτι να τον σταματήσει και δεν είναι άλλος από τον κόσμο της ομάδας μας. Σε συνδιασμό με μια ομάδα απο άλλον πλανήτη διαλύει τον Απόλλωνα με χαρακτηριστική ευκολία κάνοντας όλοι να αναρωτηθούν "καλά αυτοί πάνε πρώτοι στην βαθμολογία;;"
Τελικό σκορ 3-1 και διασυρμός για την μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα του Απόλλωνα. Ο Πανηλειακός και πάλι πρώτος.

Αστέρας Μαγούλας
Ο Πανηλειακός "φιλοξενείται" από τον Αστέρα Μαγούλας, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε για το πώς προσπάθησαν οι Αθηναίοι να πάρουν "σώνει και ντε" τον αγώνα, το μόνο που θα υπενθυμίσουμε είναι δεν δέχτηκαν τους φιλάθλους από τον Πύργο τους οποίους σταμάτησε η αστυνομία στα Μέγαρα. Τελικό σκορ 0-0.

Ζάκυνθος
Ο Πανηλειακός υποδέχεται την Ζάκυνθο και σε ένα ήρεμο απόγευμα νικά του νησιώτες με 2-1.

Καλαμάτα
Ο Πανηλειακός αγωνίζεται στο παραδοσιακό ντέρμπυ της Πελοποννήσου με την Καλαμάτα. Ο Πανηλειακός αν και καθόλα ανώτερος δεν καταφέρνει να πάρει τη νίκη απέναντι στην Μεσσηνιακή ομάδα και παραμένει στο στείρο 0-0. Στον αγώνα αυτόν όλη η φίλαθλη Ελλάδα έμαθε για τις θρασύδειλες κινήσεις των φιλάθλων και της διοίκησης της ομάδας οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να αποτραπεί η μετάβαση των φιλάθλων του Πανηλειακού στην Καλαμάτα, με τον πρόεδρο της Καλαμάτας να δηλώνει ανεπίσημα πάντα "δέχομαι πιέσεις από τους οργανωμένους να μην δεχτώ τους φιλάθλους του Πανηλειακού...".

Γλυφάδα
Στον τελευταίο αγώνα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η Γλυφάδα ήταν αυτή που καιγόταν για τους βαθμούς της νίκης αφού ήθελε να εξασφαλίσει την 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου. Το εμπόδιο όμως της απροσπέλαστης φέτος έδρας του Πανηλειακού ήταν αρκετά υψηλό για να μπορέσει η ομάδα της Αθήνας να πάρει κάτι περισσότερο από τον 1 βαθμό της ισοπαλίας.

Η πτώση στην 2η θέση και με αριθμούς:
Ο Πανηλειακός στον β γύρο σημείωσε 9 τέρματα 6 λιγότερα από τον α΄ γύρο στον οποίον είχε σημειώσει 15. 
Πέτυχε 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες όλες εκτός, ενώ στον α΄ γύρο είχε 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. 
Μάζεψε 13 βαθμούς ενώ στον α'  γύρο είχε 22 και κατέλαβε ως γνωστών την 2η θέση.
Πρώτοι σκόρερ στον β΄ γύρο με 2 τέρματα έκαστος ο Ματθαίος Θωνιάτης και ο Αριστείδης Λώττας.


Β΄ Γύρος
12η Αγωνιστική: Α.Ο. Χανιά - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2-1
13η Αγωνιστικη: ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - Ρούβας 2-0
14η Αγωνιστική: Ηλυσιακός - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1-0
15η Αγωνιστική: ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - Προοδευτική 1-1
16η Αγωνιστική: ΠΑΟ Ρούφ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 3-0
17η Αγωνιστική: ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - Απόλλων Σμύρνης 3-1
18η Αγωνιστική: Αστέρας Μαγούλας - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 0-0
19η Αγωνιστική: ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - Ζάκυνθος 2-1
20η Αγωνιστική: Καλαμάτα - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 0-0
21η Αγωνιστική: ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - Α.Ο. Γλυφάδας 0-0
22η Αγωνιστική: ΡΕΠΟ

Αγώνες: 10 (5 εντός – 5 εκτός)
Νίκες: 3 εντός
Ισοπαλίες: 4 (2 εντός – 2 εκτός)
Ήττες: 3 εκτός
Γκολ: 9 – 9
Εντός: 8 – 3
Εκτός: 1 – 6
Βαθμοί: 13
Θέση:2ος
Οι σκόρερ του Πανηλειακού στον Β΄ Γύρο: (9 τέρματα)
(2 γκολ): Ματθαίος Θωνιάτης (1 με πέναλτι), Αριστείδης Λώττας (1 με πέναλτι)
(1 γκολ): Δημήτρης Ακπαρίδης, Γιώργος Αντωνίου, Λευτέρης Βατσής, Δημήτρης Μπράβος, Δημήτρης Ταφαρλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: