Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Παύλος Μυροφορίδης: Θα είμαστε το κακό τους όνειρο...


Μήνυμα νίκης, συσπείρωσης και αισιοδοξίας, στέλνει στο μεταξύ ο τεχνικός διευθυντής του Πανηλειακού Παύλος Μυροφορίδης, λίγο πριν το μεγάλο αυτό ντέρμπι κορυφής με τον Απόλλωνα. Ο Μυροφορίδης, κάνει μια αναδρομή στα πεπραγμένα και τη διαδρομή της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν, μέχρι σήμερα.


Ο Παύλος Μυροφορίδης, απαντάει αρχικά στην ερώτηση για το στόχο του Πανηλειακού. Ποιος ήταν αυτός όταν ξεκίνησε η σεζόν και αν είναι ευχαριστημένος από την έως τώρα πορεία: «Στόχος του καλοκαιριού ήταν η δημιουργία μιας καλής και ανταγωνιστικής ομάδας, η οποία αυτό που θα καταφέρει, θα το καταφέρει μόνο μέσα στο γήπεδο. Μια αθλητική ομάδα, η οποία μέχρι τώρα, έχει πετύχει σε αυτό το σημείο το στόχο της, χίλια τοις εκατό. Όλοι οι πόντοι που πήραμε είναι τίμιοι και καθαροί. Όταν ξεκινάς, έχεις να ανταγωνιστείς και τον εαυτό σου. Πράγματι είχαμε τρία δελτία όταν ξεκίνησε το στήσιμο της ομάδας, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Με τα μονοετή συμβόλαια πλέον, όλες οι ομάδες ξεκινούν κάθε καλοκαίρι χωρίς παίκτες, ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες. Αυτό είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ίσα-ίσα, εμείς δημιουργήσαμε μια ομάδα με μέλλον. Δώσαμε έμφαση στο αύριο. Εκείνο το οποίο θα μου μείνει χαραγμένο στη μνήμη, είναι στο ξεκίνημα της σεζόν, σε μια συζήτηση με τον προπονητή και τον πρόεδρο. Είπαμε λοιπόν ότι στόχος θα ήταν να μπούμε σφήνα στην πρώτη τριάδα.  Και εμείς, με την έως τώρα πορεία μας, έχουμε γίνει ο εφιάλτης για την κατηγορία και εκείνους που αλλιώς την υπολόγιζαν. Και τους υπόσχομαι ότι για τον επόμενο μήνα, θα παραμείνουμε ο εφιάλτης τους. Θα παραμείνουμε το κακό τους όνειρο».

«Αποδυναμωθήκαμε σε ονόματα, όχι όμως σε ποιότητα»
Στη συνέχεια, ο Παύλος Μυροφορίδης κάνει απολογισμό στα μεταγραφικά δρώμενα του Πανηλειακού και τις επιλογές του Ιανουαρίου. «Στο ποδόσφαιρο κάνεις επιλογές. Αυτές συνδυάζονται με τη βιωσιμότητα μιας ομάδας και το πόσο δυνατή μπορούν να κάνουν μια ομάδα. Έφυγαν το Δεκέμβριο δυο πράγματι έμπειροι παίκτες όπως ο Γήττας και ο Κρυστάλλης, δύο παίκτες ωστόσο οι οποίοι έπαιξαν για λίγο. Μόνο για τέσσερα παιχνίδια. Βοήθησαν σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια, ωστόσο επιθυμία τους ήταν να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Αυτή την επιθυμία τους εμείς τη σεβαστήκαμε και οι δρόμοι χώρισαν, προκειμένου αυτοί να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο.
Όσον αφορά το κομμάτι της ενίσχυσης, είχαμε αρχικά δύο "εσωτερικές" μεταγραφές. Τον Μπράβο και τον Τομαρά. Δύο παίκτες, οι οποίοι δεν έπαιξαν αρκετά μέχρι το Γενάρη. Ο Μπράβος, είναι ένας παίκτης βαρόμετρο- ένας μεγάλος παίκτης -, ενώ ο Τομαράς, ένας ποιοτικός παίκτης, που βοήθησε και αυτός στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Μαζί με αυτούς που ήρθαν, μας δικαίωσαν στις επιλογές μας, στην πορεία του πρωταθλήματος. Ήρθε επίσης ένας παίκτης μικρός, δεξί μπακ και στόπερ, όπως ο Αντωνίου. Ήρθε ένας παίκτης με τις περισσότερες ίσως επαγγελματικές συμμετοχές από όλους στην ομάδα, όπως ο Χιντζίδης. Ένας παίκτης από μεγαλύτερη κατηγορία όπως ο Μακρίδης και ένας ποιοτικός αμυντικός μέσος, όπως ο Τσετιροκλής, ο οποίος ταιριάζει στο παιχνίδι του Πανηλειακού. Ήρθαν ακόμα κάποιοι μικροί, όπως ο Λόλας, ο Βαλαώρας και ο Γατσώρης, παίκτες οι οποίοι αποτελούν και βάση για το μέλλον.
Κατά συνέπεια, ο Πανηλειακός αποδυναμώθηκε μόνο σε ονόματα. Και δυνάμωσε σε ποιότητα. Δημιούργησε ένα μοντέλο το οποίο ξεφεύγει από το καθιερωμένα της Γ΄ Εθνικής. Χαμήλωσε πολύ το μέσο όρο ηλικίας. Και τελικά, αυτό το μοντέλο και αυτό το ρόστερ, ήταν που είχε τον Πανηλειακό για δεκατέσσερις αγωνιστικές πρώτο στο πρωτάθλημα. Αν τώρα σε οκτώ κλασικές ευκαιρίες, πέντε εκ των οποίων είναι από τη μικρή περιοχή και δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ, αυτό έχει να κάνει και με τον παράγοντα τύχη. Και η τύχη είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω η τύχη που μας γύρισε την πλάτη στα τελευταία ματς, να μας χαμογελάσει σε αυτά τα πέντε τελευταία παιχνίδια».
  
«Η θέση μου για τους διαιτητές»
Ο Παύλος Μυροφορίδης, προχώρησε και σε ένα σχόλιο για τη διαιτησία, για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος και για την οποία και ο ίδιος στο παρελθόν είχε τοποθετηθεί με καυστικό τρόπο: «Απλά και επιγραμματικά. Ο Πανηλειακός έχει παράπονα από τη διαιτησία. Παράπονα τα οποία δεν έχουν να κάνουν με ένα πλάγιο ή ένα φάουλ στο κέντρο, αλλά με πέναλτι και με αποβολές. Αποφάσεις που έχουν στοιχίσει δηλαδή βαθμούς στον Πανηλειακό. Παρ' όλα αυτά, είμαι βέβαιος ότι στο τέλος της χρονιάς, οι κόποι μας θα δικαιωθούν και κανείς δεν θα σταθεί εμπόδιο σε αυτό. Σέβομαι το θεσμό της διαιτησίας. Αν κάποιες φορές είπα κάτι παραπάνω, έχω κάνει λάθος και δεν μου επιτρέπεται. Ζητάω συγνώμη από τους διαιτητές, αν κάποια στιγμή τους έθιξα με τη συμπεριφορά μου. Θέλω να το κλείσουμε εδώ αυτό το κομμάτι. Να τονίσω ότι εμπιστεύομαι τους διαιτητές και ό,τι έγινε, έγινε. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος, θα μας αποδώσουν τη δικαιοσύνη που μας αξίζει».

«Έχουμε τους πιο ποιοτικούς παίκτες»
Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής του Πανηλειακού, στέλνει και ένα μήνυμα με διπλή κατεύθυνση. Αφενός προς τον κόσμο της ομάδας και αφετέρου προς τους παίκτες: «Ο κόσμος του Πανηλειακού, για μένα που έχω περάσει από αρκετές ομάδες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι πραγματικά τεράστιος. Δεν έχει αφήσει ποτέ την ομάδα μόνη της και πιστεύω ότι στο τέλος οι κόποι τους θα δικαιωθούν. Για τους ποδοσφαιριστές μας, έχω να πω ότι δεν θα τους κρίνω με βάση τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ξέρω με τι παίκτες συνεργάζομαι, ξέρω και με τι προπονητές συνεργάζομαι. Αυτό που λέω τώρα και το λέω και όλη τη χρονιά, το πιστεύω. Ο Πανηλειακός έχει τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές της κατηγορίας, τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατάφεραν να μπουν σφήνα στις πρώτες θέσεις. Παίκτες οι οποίοι αξίζουν να αγωνίζονται σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Και η ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας που τους αξίζει να αγωνίζονται, θα είναι ο Πανηλειακός της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: