Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Το αξέχαστο παιχνίδι του 2007!

Περίοδος 2006-07 και μετά από πολλά χρόνια ο Πανηλειακός βρίσκεται στην Γ΄ Εθνική και συνεχίζει τον ανυπόφορο κατήφορο προς την Δ΄ Εθνική. 











Η χρονιά βρίσκεται προς τα τέλη της και η ομάδα μας δυστυχώς δεν τα έχει καταφέρει και αποχαιρετά την κατηγορία.
Απομένουν μόλις δυο αγώνες για να τελειώσει το μαρτύριο αρχής γεννομένης το παιχνίδι με τον καρφωμένο στον τοίχο Απόλλωνα στην Ριζούπολη, ο οποίος όμως χρειάζεται πάση θυσία τους 3 βαθμούς για να έχει ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.

Στις 20 Μαΐου του 2007 λοιπόν στην Ριζούπολη συναντήθηκαν Απόλλων Σμύρνης και Πανηλειακός, ένας αγώνας ο οποίος έμελλε να μην λήξη ποτέ (παίχτηκε μόλις το πρώτο ημίχρονο) αφού στην ανάπαυλα του ημιχρόνου εκτυλίχτηκαν απίστευτα επεισόδια κατά των ποδοσφαιριστών του Πανηλειακού! Ο λόγος;; Ο Πανηλειακός μπαίνει μέσα στο γήπεδο και όχι απλά δεν κάθεται να χάσει όπως τον προκαλούσαν όλοι στην Ριζούπολη αλλά μέσα σε αποδοκιμασίες παίζει για την φανέλα, το έμβλημα και το κόσμο της Ηλείας...παίζει για την ιστορία του!

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή...
Ο αγώνας ξεκινά και μέσα σε μόλις 2 λεπτά ο Ντιόγκο Κρόνχαρντ ανοίγει το σκορ για την ομάδα μας, αλλά ο Απόλλωνας ισοφαρίζει άμεσα με κεφαλιά του Βέρμπη στο 5ο λεπτό. Ο Πανηλειακός συνεχίζει κυριαρχώντας και στο 23΄ ο νεαρός Ουρτάδο κάνει δυο τα τέρματα του Πανηλειακού.
Το ημίχρονο δεν αργεί να έρθει με τους φιλάθλους και τους ανθρώπους του Απόλλωνα να βλέπουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν στο γήπεδο τον Πανηλειακό και έτσι αποφασίζουν να "κινηθούν από άλλο δρόμο..."

Στην φυσούνα περνούν πρώτα οι παίχτες του Απόλλωνα με τους Πανηλειακούς να ακολουθούν...
Εκεί η ομάδα μας πληρώνει το γεγονός ότι δεν έκατσε να χάσει με κατεβασμένα τα χέρια και οι παίχτες μας δέχονται μια άνευ προηγουμένου άνανδρη επίθεση από ανθρώπους, παίχτες και φιλάθλους του Απόλλωνα οι οποίοι βρίζουν και χτυπούν όποιον βρίσκουν μπροστά τους.
Η συνέχεια δόθηκε στα αποδυτήρια του γηπέδου της Ριζούπολης. Το γρονθοκόπημα, οι απειλές και οι προπηλακισμοί των παιχτών μας έχουν ξεφύγει από κάθε όριο αποτέλεσμα των οποίων ήταν να μεταφερθούν 7 παίχτες του Πανηλειακού στο ΚΑΤ!
Ο διαιτητής του αγώνα Παπανδριόπουλος διακόπτει τον αγώνα.
Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή... Ο Απόλλωνας τιμωρήθηκε με την "απίστευτη" ποινή των -3 βαθμών και ο αγώνας κατοχυρώθηκε στον Πανηλειακό με 0-3.

Μην γελιέστε...
Ακόμα και τότε για όσους δεν θυμούνται το "σύστημα" προσπάθησε να καλύψει τα αίσχη που δημιούργησαν οι του Απόλλωνα με τον Πειραιώτη τότε διαιτητή Παπανδριόπουλο ο οποίος έγραψε στο φύλλο αγώνος ότι διέκοψε τον αγώνα όχι λόγω επεισοδίων ή κάτι παραπλήσιο αλλά άκουσον άκουσον... λόγω του ότι ο Πανηλειακός δεν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο να αγωνιστεί!! Βέβαια ο αστείος αυτός ισχυρισμός δεν πάρθηκε στα σοβαρά από τον αθλητικό δικαστή και έτσι ο Απόλλωνας τιμωρήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: