Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ζάκυνθος - Πανηλειακός (η προϊστορία στο νησί)

Η ομάδα της Α.Π.Σ. Ζακύνθου ιδρύθηκε μετά την συγχώνευση του Αχιλλέα Ζακύνθου και του Απόλλωνα Ζακύνθου. Η νέα ομάδα στην αρχή ονομάστηκε Ζακυνθιακός ενώ με την πάροδο του χρόνου έχει πλέον καθιερωθεί ώς Α.Π.Σ. Ζάκυνθος.
11 φορές έχει αγωνιστεί η ομάδα μας στην Ζάκυνθο απέναντι στην τοπική ομάδα για το Πρωτάθλημα απο τις οποίες οι 4 ήταν στο τοπικό πρωτάθλημα, άλλες 4 στο Ερασιτεχνικό, 1 στην Γ΄ Εθνική και 2 στην Δ΄ Εθνική. Οι τελευταίες 2 αναμετρήσεις έγιναν τις χρονιές 2006-07 και 2007-08, ενώ πρίν απο αυτές ο Πανηλειακός είχε να συναντηθεί με την ομάδα της Ζακύνθου κοντά 20 χρόνια και συγκεκριμένα απο την χρονιά 1989-90.



Συνοπτικά σε αυτές τις 11 αναμετρήσεις ο Πανηλειακός μετράει:

Τοπικό: 2 νίκες, 2 ισοπαλίες
Ερασιτεχνικό: 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα
Γ΄ Εθνική: 1 ισοπαλία
Δ΄ Εθνική: 1 νίκη, 1 ήττα

Σύνολο (σε 11 εκτός έδρας αγώνες)
5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες

Θετική λοιπόν η προϊστορία της ομάδας μας στο γειτονικό νησί, ενώ πρέπει να πούμε ότι η τελευταία φορά που ο Πανηλειακός ηττήθηκε στην Ζάκυνθο ήταν για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής το 2007-08 όπου σε μία τραγική χρονιά για την ομάδα μας η Ζάκυνθος κερδίζοντας τον αγώνα στην έδρα της ουσιαστικά έκοψε τις ελπίδες του Πανηλειακού για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος το οποίο κατέκτησε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: