Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

6ο ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – Παναχαϊκή 2005 0-0

Η Μπαρτσελόνα σκόνταψε στον Πύργο!
Ένα από τα ωραιότερα φιλικά των τελευταίων χρόνων είχαν την ευκαιρία
χθες το απόγευμα να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, όπου ο Πανηλειακός αντιμετώπισε την Παναχαϊκή 2005. Το παιχνίδι είχε τα πάντα! Είχε ένταση, αγωνία, καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και από τις δυο ομάδες, αμφισβητούμενες φάσεις, δοκάρι (για τον Πανηλειακό) και μαζί με όλα αυτά έπεσε και λίγη βροχή η οποία όμως δεν πτόησε τους 600-700 φίλαθλους που ήρθαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με την Παναχαϊκή να πατά καλύτερα στο γήπεδο και να έχει μία δυο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει η οποίες όμως δεν καρποφόρησαν. Περνώντας η ώρα ο Πανηλειακός αν και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε έδειχνε να έχει εξισορροπήσει το παιχνίδι κλείνοντας πολύ καλά του χώρους στην Παναχαϊκή η οποία προσπαθούσε να αναπτυχθεί μόνο από τα πλάγια.

Κυρίαρχος στο δεύτερο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανηλειακός ξεκίνησε με την 11αδα του πρώτου αλλά πολύ γρήγορα ο προπονητής άρχισε να δοκιμάζει και άλλους παίχτες έτσι στο 55 βγάζει τον Ταφαρλή και τον Κάλφα και στην θέση τους μπήκαν οι Σωτηρόπουλος και Βατσής. Στο 62  δείχνοντας ξεκάθαρα ότι πάει για το αποτέλεσμα ο Αντωνίου βγάζει από την άμυνα τον Μανιάτη που είχε υποπέσει σε δυο σημαντικά λάθη και βάζει στην θέση του τον Μπράβο για να παίξει πίσω από τον Κρυστάλλη στην επίθεση. Η ομάδα μας κατάφερε και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με τους παίχτες της Παναχαϊκής να δείχνουν ότι τα έχουν χάσει ή τουλάχιστον να μην περίμεναν τέτοια δυναμική από τον αντίπαλο. Για να ανταπεξέλθουν κατέφυγαν στο τελευταίο οχυρό κάθε ποδοσφαιριστή το οποίο είναι η δύναμη. Ιδίως μετά το 60 οι ποδοσφαιριστές της Πατρινής ομάδας έπεφταν σε κάθε μαρκάρισμα και με τα δυο πόδια στοχεύωντας καθαρά στο να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους (είμαστε τυχεροί που δεν χτύπησε κάποιος παίχτης μας σοβαρά) και σε κάθε τζαρτζάρισμα έπεφταν αδικαιολόγητα κάτω σφαδάζοντας. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν να διακόπτουν συνεχώς το παιχνίδι, ενώ κατάφεραν (δεν εξηγείτε αλλιώς) να τραυματιστούν οι ίδιοι από μόνοι τους. Μοναδική εξαίρεση ο Μιλοσέσκι ο οποίος τραυματίσθηκε σε μαρκάρισμα του Κυριακίδη και αποχώρισε για προληπτικούς λόγους.

Η Είσοδος των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο
Αμφισβητούμενες φάσεις
Στο 12 σε μια αναμπουμπούλα στην περιοχή του Πανηλειακού παίχτης της Παναχαϊκής βγάζει την μπάλα προς τα έξω, αυτή κοντράρει σε παίχτη του Πανηλειακού που τον μαρκάρει και φτάνει στον πολύ καλό χθες Χλωρό ο οποίος όμως βρίσκεται καθόλη την διάρκεια της φάσης σε θέση οφσάιντ. Αυτός σκοράρει αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης το ακυρώνει ως οφσάιντ.
Στο 25 ο Γήττας παίρνει την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου διανύει ακόμα 2-3 μέτρα και εξαπολύει ένα σουτ κεραυνό προς την εστία του Μάλαρτζ που ήταν ανήμπορος να την πιάσει. Η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια μέσα στην εστία της Παναχαϊκής. Ο επόπτης δεν βρίσκεται καν κοντά στην ευθεία και λόγω του ερασιτεχνικού επιπέδου δεν μπορεί να καταλογίσει το γκολ υπέρ του Πανηλειακού. Έτσι χάσαμε την ευκαιρία να έχουμε να θυμόμαστε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ έστω και σε φιλικό επίπεδο.
Οι δυο ομάδες είχαν άλλες πέντε συνολικά καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Τρείς από αυτές ανήκαν στην Παναχαϊκή η οποία έπεσε πάνω στον πολύ καλό χθες τερματοφύλακα μας Μανωλόπουλο και οι άλλες 2 στον Πανηλειακό ο οποίος και αυτός μία σε τετ-α-τετ με τον Μπράβο μετά από πάσα του Λώττα η οποία άδειασε όλους τους αντίπαλους αμυντικούς δεν κατάφερε να σκοράρει και άλλη μια με σουτ κεραυνό του 17χρονου Νικολόπουλου.

Ο Μπράβος μόλις έχει χάσει σίγουρο γκολ μετά απο καταπληκτική πάσα του Λώττα
Μικρά – Μικρά
- Περίπου 600-700 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον φιλικό αγώνα. (Τα Μ.Μ.Ε της Πάτρας μιλάνε για 150 με 10 Πατρινούς!!!)
- Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ακούστηκε το σύνθημα «Ντέγιαν ψυχάρα Πανηλειακάρα» προς τιμήν του Ντέγιαν Μιλοσέσκι παλιό παίχτη της ομάδας και γνωστό για τα φιλοπανηλειακά του αισθήματα, ο οποίος ανταπέδωσε χειροκροτώντας και δείχνοντας τους οπαδούς του Πανηλειακού ακουμπώντας την καρδιά του.
- Ο ρυθμός δεν έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο όπως γράφουν τα Μ.Μ.Ε. της Πάτρας αλλά ο Πανηλειακός ανέβηκε παρόλο της πολλές αλλαγές που είχαν γίνει, μέσα σε αυτές και ο 17χρονος Νικολόπουλος. Αν δεν μπορεί η Μπαρτσελόνα της Β΄ Εθνικής όπως την παρομοίασε ο κατά τα άλλα μετριοπαθής της πρόεδρος κ. Κούγιας  να παίξει εναντίον τέτοιων ηλικιών δεν φταίει κανείς.
- Με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του προπονητή της Παναχαϊκής ο οποίος όπως γράφει ο ανταποκριτής αθλητικού site «θέλοντας να προστατέψει τους παίχτες του ο κ. Σεροπιάν τους έδωσε εντολή να προστατέψουν τον εαυτό τους»! Φανταστείτε να μην τους το έλεγε γιατί όπως φάνηκε οι παίχτες της Παναχαϊκής μάλλον δεν άκουσαν την εντολή του προπονητή τους και όχι απλά βάζανε τα πόδια τους αλλά ήταν αυτοί που ξεκίνησαν να παίζουν σκληρά έως και αντιαθλητικά χτυπώντας τους παίχτες του Πανηλειακού ακόμα και σε ανύποπτες φάσεις. 

Ο Κάλφας έχει πέσει κάτω μετά απο σκληρό τάκλιν
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Σ. Αντωνίου): Μανωλόπουλος (65' Θεοδωρακόπουλος), Μανιάτης (62' Μπράβος), Ταφαρλής (55' Σωτηρόπουλος), Θωνιάτης, Κολώκας, Ακπαρίδης, Γήττας, Κρυστάλλης (75' Καφαντάρης), Κυριακίδης (71' Νικολόπουλος), Κάλφας (55' Βατσής), Λώττας (80' Μαζιώτης).

Παναχαϊκή (Μ. Σεροπιάν): Μάλαρτζ (46' Ανδρούτσος), Σπίνουλας, Κοιλιάρας (60' Δαμιανίδης), Λαμπρόπουλος, Πακάλτσης (65' Κοκκίνης), Τσεμπερίδης, Μιλοσέσκι (72' λ.τ. Ζέλιος), Μενδρινός (46' Παγώνης), Χλωρός (Ιωάννου), Ντίνας, Ατματζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: