Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Οι πρεμιέρες με Καλαμάτα!

Για 4η φορά στην ιστορία τους οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν σε πρεμιέρα πρωταθλήματος.


Ο Πανηλειακός λοιπόν θα υποδεχθεί την 1η αγωνιστική τον "αιώνιο" εχθρό του και αυτός δεν είναι άλλος από την γειτονική ομάδα της Καλαμάτας.
Αυτή θα είναι η 4η φορά που οι δυο ομάδες θα συγκρουστούν σε πρεμιέρα πρωταθλήματος αλλά η πρώτη για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.



Ας δούμε όμως τι είχε γίνει στις 3 προηγούμενες πρεμιέρες με αντίπαλο την Καλαμάτα.








1997-98: Καλαμάτα - Πανηλειακός 1-2

Ο Νίκος Κυζερίδης (πρώτος αριστερά) πέτυχε 2 τέρματα στην Καλαμάτα
δίνοντας την νίκη στον Πανηλειακό.

- Η ομάδα μας αντιμετώπισε την Καλαμάτα για πρώτη φορά στην ιστορία της σε πρεμιέρα την περίοδο 1997-98 όταν για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής τότε η κληρωτίδα έδειξε 1η Αγωνιστική: Καλαμάτα - Πανηλειακός. 

Νικητής του πελοποννησιακού ντέρμπι που διεξήχθη στην Καλαμάτα αναδείχθηκε ο Πανηλειακός με σκορ 1-2. Τα 2 γκολ του Πανηλειακού είχε πετύχει ο Νίκος Κυζερίδης.



2002-03: Καλαμάτα - Πανηλειακός 4-1

Ο Κώστας Σπυρόπουλος πέτυχε το τέρμα της ισοφάρισης το 2002


- Για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής αυτή τη φορά ο Πανηλειακός αντιμετώπισε και πάλι εκτός έδρας την ομάδα της Καλαμάτας στην 1η αγωνιστική. Σε έναν μέτριο αγώνα για την ομάδα μας, ο Πανηλειακός ηττήθηκε με το βαρύ για την δυναμική των δυο ομάδων 4-1. Το γκολ με το οποίο είχε ισοφαρίσει ο Πανηλειακός είχε πετύχει ο Κώστας Σπυρόπουλος. 


Η ήττα από την γειτονική ομάδα ίσως να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αφύπνιση και στην μετέπειτα πορεία της ομάδας μας, καθώς εκείνη τη περίοδο το ρόστερ του Πανηλειακού είχε πολλά νέα πρόσωπα, τα οποία όμως με καθοδηγητή στον πάγκο τον Σάκη Τσιώλη ο οποίος "έψησε" την φουρνιά αυτή παιχτών του Πανηλειακού πανηγύρισαν στο τέλος της περιόδου την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία κατακτώντας την 2η προνομιούχο θέση που οδηγούσε στην Α΄ Εθνική, σε αντίθεση με την ομάδα της Καλαμάτας που κατέκτησε την 7η θέση.





2004-05: Πανηλειακός - Καλαμάτα 2-0

Ο Γιάννης Προβίδας και ο Ηλίας Μανίκας (διακρίνεται στο βάθος)
πέτυχαν τα 2 τέρματα που έδωσαν την νίκη στον Πανηλειακό στην πρεμιέρα του 2004.


- Για ακόμη μία φορά, την τρίτη κατά σειρά ο Πανηλειακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ομάδα της Καλαμάτας σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, ύστερα από τον υποβιβασμό του από την Α΄ Εθνική. 

Την περίοδο 2004-05 στο πιο αμφίρροπο ίσως πρωτάθλημα Β΄ Ενικής που είχε γίνει έως τότε ο Πανηλειακός με τον Θοδωρή Βαγγόπουλο στον πάγκο του κέρδισε σχετικά εύκολα στην πρεμιέρα με 2-0. 

Και τα δυο τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο από τους Γιάννη Προβίδα και Ηλία Μανίκα.



Θετικό λοιπόν είναι το πρόσημο για τον Πανηλειακό αφού σε σύνολο έχουμε 3 αγώνες (2 εκτός - 1 εντός) στους οποίους η ομάδα μας μετράει 2 νίκες (1 εκτός - 1 εντός) και μια ήττα εκτός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: