Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - Παναχαϊκή 0-0 (3-4 στα πέναλτι)


Άδικος αποκλεισμός!!


Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το κύπελλο Ελλάδος ο Πανηλειακός, καθώς στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» στάθηκε άτυχος κι αποκλείστηκε από την Παναχαϊκή με 4-3 (κ.α. και παράταση 0-0).




Οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το... όνειρο των διπλών αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό, αφού κοίταξαν στα μάτια την Παναχαϊκή, η οποία μην ξεχνάμε ότι αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία, έχοντας μάλιστα πολύ περισσότερα επίσημα ματς στα πόδια της,
Δυστυχώς έφτασαν στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιαν! Ίσως αν το είχαν πιστέψει περισσότερο οι παίκτες του Στέλιου Γιαννακόπουλου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, τα πράγματα να ήταν και τελείως διαφορετικά.
Πάντως, το ευχάριστο είναι ότι ο Πανηλειακός ήταν σαφώς βελτιωμένος συγκριτικά με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής απέναντι στην Καλαμάτα και μάλιστα σε κανένα σημείο του αγώνα δεν φάνηκε, ότι τις δυο ομάδες χώριζε μια ολόκληρη κατηγορία.
Άλλωστε, η Παναχαϊκή είχε εξ αρχής τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι περίπου 2000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Πύργου, αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας των πέναλτι, καταχειροκρότησαν τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και τους παίκτες του, που υπερέβαλαν πραγματικά εαυτούς.


Ικανοποίησε...

Όπως προαναφέραμε ο Πανηλειακός ήταν σαφώς βελτιωμένος συγκριτικά με το ματς κόντρα στην Καλαμάτα, αφήνοντας υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Μάλιστα, αν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περισσότερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους, όπως έδειξαν, κάλλιστα θα μπορούσαμε να περιμένουμε περισσότερα απ' αυτούς.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, φάνηκε ότι η ομάδα που «χτίζει» ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έχει πολλές δυνατότητες κι αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τους ρυθμούς της και να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο.
Στον αντίποδα η Παναχαϊκή θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη, που έστω και στα πέναλτι πήρε την πρόκριση, αφού σε καμία περίπτωση δεν έπεισε ότι ήταν μια ομάδα που αγωνίζεται σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι παίκτες του Ηλία Φυντάνη δεν ήταν καλοί. Απλώς δεν έδειξαν το κάτι παραπάνω, αν και είχαν τις ευκαιρίες να «καθαρίσουν» το ματς στον κανονικό αγώνα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον Πανηλειακό.
Ήταν εξάλλου ένας αγώνας μοιρασμένος απ' όλες τις πλευρές κι ήταν εμφανές ότι η πρόκριση θα κρινόταν στην... τύχη.


Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα

Φάση από τον αγώνα (πίσω διακρίνονται οι φίλοι της Παναχαϊκής)
Στο 12' μετά από πολύ καλή ανάπτυξη και ατομική ενέργεια του Σαραμαντά, η μπάλα έφτασε στον Κατσαρό, ο οποίος πάσαρε από δεξιά στον προωθημένο Σαλαπάτα, με τον τελευταίο να επιχειρεί τη σέντρα και τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.
26΄ Σουτ του Μπρέσκα έξω από την περιοχή αλλά έκοψαν οι αμυντικοί του Πανηλειακού.
Στο 27' γυριστή κεφαλιά του Μαπούκου, δεν ανησύχησε τον Αθανασόπουλο.
Στο 30' κούρσα του Σαλαπάτα από αριστερά, αλλά η μπάλα κατέληξε κατευθείαν άουτ.
34΄: Καλή στιγμή για την Παναχαικη όταν ο Σπίνουλας έκανε την κούρσα από τα δεξιά και έκανε την σέντρα-σουτ αλλά ο Αθανασόπουλος έδιωξε με γροθιές...
Στο 36΄πολύ καλή στιγμή για την Παναχαϊκή με σέντρα σου απο δεξιά, που έδιωξε ωραία ο Αθανασόπουλος.
Στο 40' με ωραίο συνδυασμό ο Σωτηρόπουλος μπήκε από αριστερά αλλά δεν σούταρε καλά υπό την πίεση του Βοσκόπουλου. Επιθετικό φάουλ στη συνέχεια από τον Φράγκο.
Στο 47' η Παναχαϊκή φτάνει πολύ κοντά στο γκολ όταν το φαουλ που εκτέλεσε ο Ουρτάδο, η μπάλα χτυπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί τυ Πανηλειακού
Στο 57΄ ευκαιρία για τον Πανηλειακό, όταν υστέρα από κλέψιμο του Σωτηρόπουλο, προσπάθησε να μπει στην περιοχή και υστέρα από κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Βλαχόπουλου ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ο Πίτκας.
Στο 68΄ νέα ευκαιρία για τον Πανηλειακό όπου ο Φράγκος προσπάθησε να βρει τον ξερμακάριστο Σαλαπάτα αλλά η πάσα δεν ήταν καλή και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
Στο 89΄καλή στιγμή για την Παναχαικη όπου κέρδισε φαουλ έξω από την περιοχή αλλά ο Μαπούκου δεν το εκτέλεσε καλά και έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 104' καλή στιγμή για τον Πανηλειακό με σουτ του Σαλαπάτα το οποίο κόντραρε στα σώματα.
Στο 107' σουτ του Γκούρτσα από καλή θέση πέρασε άουτ
Στο 118'ο Βασιλαντωνόπουλος σε επέλαση έκανε το σουτ λίγο έλλειψε να μπει αυτογκόλ όμως έδιωξαν οι παίκτες του Πύργου.


Η διαδικασία των πέναλτι

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ:
1. ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ ΑΟΥΤ
2. ΦΡΑΓΚΟΣ ΓΚΟΛ 1-1
3. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ
4. ΠΕΤΡΟΥ ΓΚΟΛ 2-2
5. ΣΑΡΑΜΑΝΤΑΣ ΓΚΟΛ 3-3
6. ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ:
1. Φατιόν ΓΚΟΛ 0-1
2. Πολ Ουρτάδο ΔΟΚΑΡΙ
3. Ολίσε ΓΚΟΛ 1-2
4. Γκούρτσας ΓΚΟΛ 2-3
5. Κοιλιάρας ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ
6. Καραμανλής ΓΚΟΛ 3-4
*** Στην διαδικασία των πέναλτι είχαμε την αποβολή του Φατιόν που απάντησε στους οπαδούς του Πύργου και ο διαιτητής του έδειξε την 2η κίτρινη στο ματς.


Οι συνθέσεις

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: (Στέλιος Γιαννακόπουλος): Αθανασόπουλος, Κουλός, Σαραμαντάς, Κολόκας, Κολοβός, Πέτρου, Σαλαπάτας, Οικονομόπουλος (90+ Ζέλιος), Φράγκος, Σωτηρόπουλος (96' Ντραγκόλοφ), Κατσαρός (28' λ.τ. Βλαχόπουλος).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Πίτκας, Σπίνουλας, Σαλαμαστράκης (63' λ.τ.Καραμανλής), Βοσκόπουλος, Κοιλιάρας, Φατιόν, Ολισέ, Ουρτάδο, Μαπούκου, Ντίνας (90' Βασιλαντωνόπουλος), Μπρέσκα (85' Γκούρτσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: