Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κύπελλο Ελλάδας: Χάσαμε την πρόκριση, Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας!

Απόλλων Αθηνών - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 4-2
 Με αγωνία παρακολουθούν τις προσπάθειες του Δημήτρη Μπράβου οι οπαδοί του Πανηλειακού οι οποίοι αν και στεναχωρημένοι απο τον αποκλεισμό δήλωσαν υπερήφανοι για την ομάδα μας.


Καλύτερος ο Πανηλειακός στάθηκε άτυχος και έχασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Πανηλειακός στάθηκε καλύτερα χθες στην Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα αλλά σε αντίθεση με την ομάδα της Αθήνας που η τύχη της χτύπησε κανονικότατα την πόρτα ο Πανηλειακός σε όλο το παιχνίδι ήταν άτυχος.
Αν και η ομάδα μας προηγήθηκε με άπιαστη κεφαλιά του Κρυστάλη έπειτα από σέντρα του Κάλφα στο 34΄ και όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε στα αποδυτήρια με το υπέρ πολύτιμο 0-1 ο Απόλλωνας ισοφαρίζει ανέλπιστα αφού ύστερα από φάουλ και κεφαλιά παίχτη του η μπάλα προσκρούει στο δοκάρι και απομακρύνεται... όχι όμως για πολύ αφού η μπάλα πάει πάλι σε αντίπαλο παίχτη γίνεται το σουτ ο Θεοδωρακόπουλος κάνει εκπληκτική επέμβαση και σώζει την ομάδα μας και στην συνέχεια της φάσης η μπάλα πάει και πάλι σε πόδια του Απόλλωνα και με σουτ γίνεται το 1-1 στο 37΄. Έτσι ισοφάρισε ο Απόλλωνας μετά απο αδράνεια της άμυνας μας και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.



Ο Παντελής Κρυστάλλης με άπιαστη κεφαλιά βάζει μπροστά τον Πανηλειακό!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας πετυχαίνει πάλι τυχερό γκολ από τα αποδυτήρια (55΄) αυτή τη φορά αφού μετά από κόρνερ ο τερματοφύλακας του Πανηλειακού διώχνει τη μπάλα βρίσκει σε σώματα παιχτών και με το μπούτι κυριολεκτικά (όπως πέρυσι στον μεταξύ μας αγώνα) παίχτης του Απόλλωνα δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.
Ο προπονητής του Πανηλειακού Αντωνίου στο 64΄ κάνει δυο αλλαγές μαζί βγάζοντας τους Βατσή και Μανιάτη και περνάει τους Γήττα και Κυριακίδη αντίστοιχα, δείχνοντας καθαρά ότι πάει να χτυπήσει το παιχνίδι όπως έπρεπε δηλαδή αφού ο αγώνας ήταν νοκ-άουτ.  Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στο 70΄ ο Απόλλωνας τριπλασιάζει τα τέρματα του. Το τρίτο γκολ προήλθε πάλι απο αδράνεια της άμυνας και από λάθος εκτίμηση του Θεοδωρακόπουλου που ενώ έδειχνε να ελέγχει την μπάλα σε ένα μάλλον όχι επικίνδυνο σουτ αν και εξεπαφής αυτή καταλήγει στα δίχτυα και κάνει πιο δύσκολη την υπόθεση πρόκριση για την ομάδα μας.

Παίχτες και οπαδοί πανηγυρίζουν το γκολ του Κρυστάλλη. Διακρίνονται από αριστερά οι Μανιάτης, Ταφαρλής και Ακπαρίδης

Κιόμως ο Πανηλειακός δεν το βάζει κάτω και επί ένα δεκάλεπτο πιέζει ασφυχτικά τον Απόλλωνα ο οποίος έχει κλειστεί στα καρέ του χάνοντας την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Έτσι στο 76΄ ο Κυριακίδης πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με τρομερή κεφαλιά αφήνοντας άγαλμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα βάζοντας τον Πανηλειακό και πάλι στο παιχνίδι. Τα επόμενα λεπτά συνεχίζονται με τον Πανηλειακό να υπερέχει ξεκάθαρα του αντιπάλου του και στο 87΄ ο Τσιλιγκίρης που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίχτης χθες του Απόλλωνα αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα και κάνει ακόμα πιο συναρπαστική την συνέχεια του παιχνιδιού αφού ο Πανηλειακός και πιέζει τον Απόλλωνα αλλά και για τα επόμενα λεπτά του αγώνα θα αγωνίζεται με παίχτη παραπάνω, κάτι όμως που δεν προλάβαμε να εκμεταλλευτούμε αφού στο 89΄ με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής ο Διαμάντης στέλνει την μπάλα στο αριστερό γάμμα της εστίας του Θεοδωρακόπουλου που αν και απέκρουσε η δύναμη του σουτ ήταν τέτοια που δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου η πορεία της. Αυτό το τέρμα ήταν και το μοναδικό που πέτυχε ο Απόλλωνας αν θέλετε από οργανωμένη επίθεση, αλλά που αν ξαναβάλεις τον Διαμάντη να το ξαναρίξει 100 φορές δύσκολα θα πλησιάσει την πορεία που πήρε το σουτ στον αγώνα. Όλα τα υπόλοιπα τέρματα προήλθαν από στημένες φάσεις, καραμπόλες, πολύ τύχη, τάματα, δεήσεις κλπ. Η αλήθεια βέβαια είναι οτι τις στημένες φάσεις παρά την δεδομένη τύχη του Απόλλωνα πρέπει να τις κοιτάξουμε. Διακρίθηκαν απο τον Πανηλειακό οι Βατσής, Λώττας, Ταφαρλής και Ακπαρίδης.

Σκόρερ: Διαμάντης 37’,  Κισκαμπάνης 55’, Κοροβέσης 70’, Διαμάντης 89’ – Κρυστάλης 34’, Κυριακίδης 76’

Απόλλων Σμύρνης (Στάθης Σταθόπουλος): Κόης, Δημογιάννης, Κοροβέσης, Γρομητσάρης, Κισκαμπάνης, Σαββίδης, Διαμάντης, Καραδέμητρος (82' Μπιμπίρης), Λαζανάς (86' Τόμας), Κρουσταλέλης (90+2' Σεμερτζίδης), Τσιλιγκίρης.

Πανηλειακός (Σωτήρης Αντωνίου): Θεοδωρακόπουλος, Ταφαρλής, Βατσής (64' Γήττας), Μανιάτης (64' Κυριακίδης), Ακπαρίδης, Κολόκας, Θωνιάτης, Τομαράς, Κάλφας, Λώττας (82' Μπράβος), Κρυστάλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: