Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μανωλόπουλος: «Να κλειδώνουμε τα παιχνίδια»

Δηλώσεις του τερματοφύλακα του Πανηλειακού Θανάση Μανωλόπουλου φιλοξενεί σήμερα στις αθλητικές της σελίδες η εφ. "Πρώτη". Ο γκολπήκερ των ερυθρόλευκων μίλησε στον δημοσιογράφο Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλο. Αναλυτικά το ρεπορτάζ:


Σε μια νίκη, πάντοτε εκείνοι οι παίκτες που σημειώνουν τα γκολ, είναι και αυτοί οι οποίοι κλέβουν τα φλας της δημοσιότητας. Είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν τη διαφορά, έστω και αν τη διαφορά μπορεί να την κάνει και ένας τερματοφύλακας, ο οποίος με μια επέμβαση μπορεί να κρίνει μια συνάντηση, όπως ακριβώς έκανε προχθές ο Θανάσης Μανωλόπουλος.


Ο τερματοφύλακας του Πανηλειακού, γνωρίζει ότι η θέση στην οποία αγωνίζεται έχει αυτές τις ιδιαιτερότητες. Αυτός είναι και ο ρόλος του τερματοφύλακα. Άχαρος! Είναι όπως ο γιατρός, τον οποίο όλοι επικαλούμαστε όταν έχουμε ανάγκη, αλλά όταν δεν τον έχουμε, τον αποκαλούμε «αχρείαστο».


«Ήμασταν καλοί»
Ο Μανωλόπουλος, απέφυγε χθες να σχολιάσει την ατομική του απόδοση, η οποία ήταν καθοριστική στη φάση του 89΄. Θέλησε να μιλήσει για ολόκληρη την ομάδα και τις προοπτικές που έχει: «Ήμασταν καλοί. Όπως έπρεπε και πάνω απ’ όλα σοβαροί. Πιέσαμε τον αντίπαλο και ψάξαμε τη νίκη με πολύ σοβαρές προϋποθέσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και πρέπει κυρίως να προσέξουμε, όταν σημειώνουμε γκολ, να μην δείχνουμε σημάδια ταραχής. Πρέπει όταν έχουμε την ευκαιρία για νίκη, να κλειδώνουμε τα παιχνίδια», ανέφερε ο Μανωλόπουλος, ο οποίος εκθείασε και την πολύ καλή απόδοση που είχε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική απόκρουση στη φάση με τον Κρυστάλλη. Ωστόσο, επισήμανε ότι στη φάση του γκολ, ξεγελάστηκε και δεν φύλαξε την ανοιχτή γωνία, αριστερά από το τείχος. Πάντως συνολικά, ο Μανωλόπουλος συμφώνησε ότι η προχθεσινή νίκη ήταν πολύ σπουδαία σε σημασία και πέρα για πέρα δίκαιη. Και τώρα, εκείνο το οποίο μετράει, είναι να κοιτάξει η ομάδα το επόμενο ματς, μέσα στην Κρήτη απέναντι στον Ρούβα: «Πλέον πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Ρούβα. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο έχει τις δικές του δυσκολίες και εμείς θα πρέπει να δείξουμε το κατάλληλο αγωνιστικό πρόσωπο», κατέληξε ο 30χρονος πορτιέρο.


Ικανοποίηση από διοίκηση και κόσμο
Η προχθεσινή εμφάνιση και νίκη του Πανηλειακού, έφερε ικανοποίηση και σε διοικητικό επίπεδο. Όπως ανέφεραν, η νίκη ήταν σημαντική, καθώς διέκριναν ότι υπήρχε πολύ έντονο το άγχος της πρεμιέρας και η θέληση για μια καλή πρώτη εντύπωση μπροστά στο φίλαθλο κοινό της ομάδας. Συν το γεγονός ότι τα Χανιά ήρθαν με σαφή πρόθεση να κρατήσουν το μηδέν παθητικό και να εξασφαλίσουν πρώτα απ’ όλα την ισοπαλία. Ικανοποίηση πάντως υπήρξε και στις τάξεις των οπαδών. Αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού, οι παίκτες του Πανηλειακού κατευθύνθηκαν για να χαιρετίσουν τόσο την πλευρά των οργανωμένων οπαδών στη θύρα «10», όσο και την άλλη πλευρά, προς τις θύρες «3», «Σάκης Σταυρόπουλος» και «5».


Η υπομονή έφερε τη νίκη

Αν για ένα λόγο ο Πανηλειακός κατάφερε να φτάσει στην προχθεσινή νίκη, ήταν το γεγονός ότι είχε την απαιτούμενη υπομονή στο παιχνίδι του. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε η πίεση και αυτό ήταν φανερό στις κινήσεις των παικτών, οι παραινέσεις τόσο από τον τεχνικό, όσο και από τους υπόλοιπους ιθύνοντες στον πάγκο, βοήθησαν την ομάδα να ψάξει με μεθοδικότητα το αποτέλεσμα, το οποίο και πήρε. Ο Πανηλειακός, επέδειξε προσήλωση και σε καμία περίπτωση δεν εξέθεσε σε κίνδυνο τα νώτα του. Όποτε οι κρητικοί επιχείρησαν να βγάλουν κάποια αξιόλογη αντεπίθεση, αμέσως οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν τη φάση.  Μοναδικό σημείο στο οποίο αποπροσανατολίστηκε η ομάδα και κινδύνευσε να το πληρώσει, είναι αμέσως μετά το γκολ, όταν οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Και τα Χανιά, βγήκαν με όλες τους τις δυνάμεις μπροστά για την ισοφάριση. Στο σημείο εκείνο ο Πανηλειακός, έδειξε να δυσκολεύεται, ωστόσο χρειάστηκε ένα ατομικό λάθος και μια στιγμή ολιγωρίας για να βρεθεί η ομάδα ουσιαστικά εκτεθειμένη σε κίνδυνο. Ήταν και η μοναδική στιγμή σε ολόκληρο το παιχνίδι όπου η άμυνα του Πανηλειακού βρέθηκε εκτός ισορροπίας και οι παίκτες των Χανίων είχαν την πραγματικά καλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν, την οποία όμως και εξουδετέρωσε ο Μανωλόπουλος χάρη στην εξαιρετική αντίδρασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: