Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει...

- Πολύς ντόρος έγινε για το πανό κατά της ΕΠΣ Ηλείας που ανέβασαν οι οπαδοί του Πανηλειακού στην θύρα 1.
Χωρίς να έχω παρακολουθήσει καμία αθλητική εκπομπή κτλ θα σας πω ποιο είναι το ζήτημα.

- Πρώτον να ξεκαθαρίσω ότι όσο εγώ θυμάμαι τουλάχιστον η ΕΠΣ Ηλείας ποτέ δεν βοήθησε τον Πανηλειακό. Απλά επί εποχών Α΄ Εθνικής ξεσηκωνόντουσαν οι ίδιες οι ομάδες των τοπικών κατηγοριών και δεν θέλανε να παίξουν την ίδια ώρα με τον Πανηλειακό πολύ απλά για να έχουν την ευκαιρία να δουν μπάλα Α΄ Εθνικής.
Αυτό λοιπόν είναι και το μείζον για εμένα. Το γεγονός δηλαδή ότι οι ίδιες οι ομάδες της Α΄ κατηγορίας ζητούν να παίξουν ημέρα Κυριακή και δη την ώρα που παίζει και ο Πανηλειακός. Το λέω αυτό γιατί η ΕΠΣ ρωτάει τις ομάδες πότε θέλουν να παίξουν και πάνω κάτω κανονίζουν την ώρα και την μέρα. Ο λόγος που όλοι θέλουν να παίξουν Κυριακή δεν είναι δυσνόητος πολύ απλά θέλουν να μαζέψουν και αυτοί κανέναν άνθρωπο να τους δει μπας και κόψουν κανα εισιτήριο.

- Ακόμη είναι λάθος της διοίκησης της ομάδας μας που έχει χάσει το δάσος που λέγεται ομάδες Α΄ και Α2 ενδεχομένως Κατηγορίας και κοιτάζει το δέντρο ΕΠΣ Ηλείας που φέρει και αυτή ευθύνη στρέφοντας με αυτόν τον τρόπο όμως και τους φιλάθλους της ομάδας μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Καλό λοιπόν θα ήταν να στραφούν και λίγο προς τις διοικήσεις των ομάδων αυτών και όχι μόνο προς την ΕΠΣ. Επίσης εάν η ΕΠΣ έχει την δυνατότητα να επιβάλει κατά κάποιον τρόπο την μέρα και την ώρα που θα παίξει η κάθε ομάδα τότε το μερίδιο ευθύνης της αυξάνεται  υπερβολικά αλλά και αυτό δεν είναι τρόπος αν δεν συμφωνούν οι διοικήσεις των ομάδων.

- Αν δεν γίνει πεποίθηση σε όλους ότι ο Πανηλειακός η πιο ιστορική ομάδα της Ηλείας που έχει δώσει σε όλους τους φιλάθλους του νομού αμέτρητες συγκινήσεις, χαρές και λύπες, που μας αντιπροσωπεύει τόσα χρόνια επάξια σε όλη την Ελλάδα αλλά που δεν μπορεί να τα καταφέρει αν δεν έχει την βοήθεια όλων μας από οποιοδήποτε πόστο είναι αυτή τότε μην περιμένετε να πάμε μπροστά.
Θα μείνουμε εδώ στον μικρόκοσμο μας και θα χαιρόμαστε με τα μικρά και τοπικά δίχως να έχουμε να επιδείξουμε τίποτα ουσιαστικό και αντιπροσωπευτικό του νομού μας - της Ηλείας και θα είμαστε μια ζωή με κατεβασμένο κεφάλι προς τους άλλους που έχουν κάνει τις προσπάθειες τους να βγουν από τον βούρκο του "δεν βλέπω πέραν από την μύτη μου" και οι πιο πολλές τα έχουν καταφέρει. Αλλά! Πάντα ενωμένοι σαν μια γροθιά για το κοινό καλό. Όχι με την νοοτροπία να χαλάσω τον κήπο σου για να μην έχεις και να είμαστε τα ίδια και μην ξεχνάτε και την παροιμία που λέει και ο λαός μας Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει.

Θ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: